Znovu zkouším nalézt odpověď na můj příspěvek z 19. 10. 2014, protože mi nikdo neodpověděl.

Zdravím všechny.Hledal jsem v archvívu a našel jen příspěvek od "babo" z 19. 5. 2009, který uvádí, že našel po autem loužičku, aniž by měl zapnutou
klimu.Někde mu zdůvodnili proč tomu tak je, ale již si to nepamtuje. Mě se to stalo již několikrát, naposled včera, když jsem přijel před garáž a než jsem otevřel vrata, tak jsem měl pod autem menší louži a několik kapek na příjezdu...Vím určitě, že jde o kondenzát z klimy (čirá nemastná kapalina, bez chuti a zápachu ) což jsem si vícekrát ověřil.
Klimu jsem však již asi měsíc nezapínal,byla na OFF."AUTO" nepoužívám. S autem jezdím jen já sám. Mám tedy dotaz, jakým způsobem ten kondenzát z nezapnuté klimatizace a v poměrně chladném dni (asi 8 st. C) vznikl ?
Vysvětlí mi to někdo ? Díky !

Vzhledem k tomu, že za více jak dva a půl roku se dosud nenašel nikdo, kdo by mi výše popsaný jev zdůvodnil, obracím se tedy znovu na členy klubu a uživatele Hond Civic 8G...Kondenzát mi stále kape na zem, zejména při stání auta před garáží (než ji otevřu), a to přípomínám, že třeba jezdím 2 měsíce bez jakéhokliv zapínání klimy (ruční nebo AUTO), nepřijel jsem z myčky a ani již třeba měsíc nepršelo...
Protože mi to "stále vrtá hlavou", napsal jsem i na zastoupení Hondy v ČR do Prahy, ale odpověď byla neurčitá, zkomolená a řešila odcházející kondenzát...
Pak jsem se ještě ptal v jednom autorizovaném servisu Hondy, kde mi bylo řečeno, že pokud jezdím na mód (s přístupem vzduchu na nohy a na čelní sklo), tak z důvodu nezamlžování předního skla je stále na malou účinnost automaticky zapnuta klimatizace, i když ji mám vypnutou (ruční i AUTO). Tuto možnost jsem však vyvrátil tím, že jsem asi měsíc jezdil v jiném módu foukání vzduchu (bez ofuku čelního skla) a odkapávání kondenzátu probíhalo tak jako předtím, tedy již více jak 5 let...Z nádržky ostřikovače ani z chladiče se mi náplň neztrácí. Tak a teď prosím "Honďáci" raďte ! Díky !
Dr. Hans
P.S.: Jsem již starší senior důchodce a s užíváním internetu na tomto webu se stále "peru"...prosím o pochopení a shovívavost.Díky!

Vložil Dr.Hans, 17. Březen 2015 - 0:16

Petr78
Obrázek uživatele Petr78
4D 1.8
mám od: 28.4. 2012
v provozu od: 27.7. 2006

Podle mně to nebude kondenzát z klimatizace. Je blbost aby klima sama jela, když je ručně vypnutá. A navíc kondenzát se objevuje až když je opravdu velké teplo.
Zkus zjisti odkud přesně to kape. Já bych si tipl, že se ti někde drží voda a při naklánění auta během jízdy vytéká ven.

--
17. Březen 2015 - 6:15

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".