poznavacky po europe

mate niekto skusenost s poznavacimi cestami po europe? takymi 2-3 tyzdnovymi? napr:
cesta autom po celom taliansku? da sa tam prespavat v stanoch, pripadne nudzovo v aute? su tam kempy s vodou a sprchami? aka je dostupnost motelov popri dialniciach?
dik.

Vložil niio, 1. Červen 2012 - 10:09
 

Dejv
Obrázek uživatele Dejv
příspěvků: 1522
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011

Taky jsem absolvoval, cesta na 3 dny (nikoliv 3 týdny, jak se ptal niio). Veškeré jídlo na 3 dny sebou.
1.Výlet do Spa-Franchorchamps na den otevřených dveří pro motoristickou veřejnost. Neznalost jazyka sice neomlouvá, nicméně se nám podařilo vmísit do fronty vozidel natolik šťastně, že o podepisování registrace a značení registrovaných účastníků náramkem na ruku jsme se dozvěděli až po odjezdu z okruhu. 8)Jinak proběhlo první kolo za SC, pak 20 minut jízda po okruhu, někdo stihl 2 kola, někteří i 3, pak tu první skupinu vyhnali z dráhy a na řadu šla druhá.
2.Poté přejezd do Kerpenu kousek od hranic s Belgií, do motokárového centra bratří Schumacherů. Ralf má modré, Michael jak jinak červené hned vedle sebe. Vstupné 7€/35min.
3.Přejezd na Nürburgring, prohlídka zříceniny a města, nového okruhu a jízda na smyčce (předloni ještě cena 21€ za kolo). Nocování v autě, ale penzionů je v okolí samozřejmě dost. Toto vše se dá stihnout za první den.
4.Ráno odjezd do Itálie, plánovaná návštěva Orlího hnízda zavržena pro nedostatek času, odpoledne jsme dorazili do Královského parku v Monze. Prohlídka (starého) okruhu, hlavně teda ovál mě zajímal, mimochodem je to největší ovál na světě, vjezd autem do parku je možný za 5€. Večer ubytování v kempu kousek od zatáčky Variante Prima/Retifillo. Cena za auto (mimo sezónu, myšleno hlavně ne v období GP ) 5€, za osobu 10€/noc. Stánek s občerstvením v kempu je, ale kolik stál ten Bitburger už si nepamatuju. Směju se
5.Další den přejezd do Maranela do muzea Ferrari, cca.2 hodinky jízdy? Nevím přesně každopádně přesto že jsme zaspali tak v 11 hodin jsme byli před muzeem. Vstupné celodenní 12€.
6.Poté už jsme měli v plánu jet domů, ale vzali jsme to ještě přes Rakousko přes Östereichring/A1Ring. Dojezd za soumraku už sice v plánu nebyl, ale kdybychom ráno na Monze nezaspali, krásně by to vyšlo. Prohlídka okruhu načerno s protažením dírou v plotě zdarma. Už jsme na noc nezůstávali, pokazilo se počasí a za volantem jsme se střídali, návrat do Ostravy čtvrtý den ráno, ale na jednoho šoféra by to bylo bez přespání neúnosné.

--
4. Červen 2012 - 11:43
Kubajsu
Obrázek uživatele Kubajsu
příspěvků: 486
bývalý majitel

K Itálii jsem něco psal tady: http://8g.hondaclub.cz/forum/evropske-dalnice-zkusenosti-postrehy

Jinak jsem zatím jel 2 takový cesty, 1. Německo, Švýcarsko, Francie (Anecy-Aurillac-Bordeaux-Biarritz), Španělsko podél Pyrenejí, pak zpátky Francie podél pobřeží do Itálie a San Marina.
2. Itálií na Sicílii a zpátky
Spaní vždycky 2 noci v autě, 1 v hotelu pro vykoupání a dobití všemožný elektroniky. Obecně se dá říct, že (kromě liduprázdnýho Španělska) problém s nalezením pěknýho místa na spaní - všechno je na rozdíl od nás "něčí", dost často oplocený, takže spaní nakonec vždycky na nějakým odpočívadle u cesty. Jednou jsme zastavili na nějaký příjezdový cestě k "venkovským sídlům", tak na nás někdo zavolal Carabinieri, který nás přemístili na turistické parkoviště u vykopávky vprostřed města, jinak všechno v pohodě Cool

Spritmonitor.de http://moje.auto.cz/Kubajsu/honda.html

--
4. Červen 2012 - 9:47
kremilek007
Obrázek uživatele kremilek007
příspěvků: 1340
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009

bully: no jo no ...

Spritmonitor.de

--
3. Červen 2012 - 10:23
Bully
Obrázek uživatele Bully
příspěvků: 1955
bývalý majitel

kremilek007 napsal:
up - nejen v itálii, ale i ve francii a švýcarsku ... ?

Nepise "napr: cesta autom po celom taliansku?" Mrk
____________________________________________

Civic Type-R 8G Beruna

--
3. Červen 2012 - 9:18
kremilek007
Obrázek uživatele kremilek007
příspěvků: 1340
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009

up - nejen v itálii, ale i ve francii a švýcarsku ... ?

Spritmonitor.de

--
3. Červen 2012 - 0:06

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".