Porovnání chrastítek

Abychom zbytečně nezahlcovali vlákno Záruční a reklamační doba u Hondy CZ tak zakládám toto vlákno.

Téma: Porovnání našich chrastítek
Kdy: neděle 2.3.2008, 14:30
Kde: Dubečská, Praha - mapy.cz
Kdo: PD, padam, lukas, tommykk, Tresor, další účastníci vítáni.

Vyjádřete se prosím níže, zda-li se dostavíte, nebo jestli to kvůli větru odložíme na jindy.
Můj názor je, že v Praze foukat tolik nebude.

Pro rybíze, případně další zájemce o porovnání můžeme uspořádat další kolo, případně využít sprátelených srazů,
třeba každoměsíční MiniMaxiSraz Honda-clubu na Chodově.

Vložil padam, 29. Únor 2008 - 20:44
 

TECH
příspěvků: 726
bývalý majitel

Když máš Civika je nejlepší bejt hluchej Směju se

--
10. Březen 2008 - 11:33
Tresor
Obrázek uživatele Tresor
příspěvků: 151
obdivovatel

to PETR + KOSTAL + next:

Hosi, jen Vam chci rici, ze muj Civic, je absolutni mazel, miluji ho stejne jako ostatnich cca 200 clenu 8g! Tedy aspon doufam.. Ale nikdo neni dokonaly, a bohuzel to zminovane "vrzani" je naprosto zasadni vjem, ktery narusuje klid a pohodu za volantem. Nevim kolik z Vas ma natoceno 83tis. km, prevazne svizne sportovni jizdy na naprosto fatalnich komunikacich, ktere se nachazeji treba na Vysocine a cca 80% nasi krasne ceske zeme Jsem smutný Bohuzel vysledek je jasny, velice neprijemne "vrzani". Verim, ze pokud bych zil v Italii, nebo Chorvatsku, tak Civicek ani nevrzne.. Cilem tohoto vlakna Vam bylo sdelit mozny problem nasich milacku po najeti par tis. km, ne haneni a spineni kvality moztaze, materialu a provedeni interieru.

Co se tyka tech kol 16" vs. 17", tak chci rici jedno. Ted jsem prezul 16" zimni na 17" letni, a jednoznacny fakt je ZASADNI zvyseni bezpecnosti! Civic mnohem lepe reaguje, da se lepe predvidat, rizeni je presnejsi + pri pouziti kvalitnich pneu (napr. Michelin PS2 nebo Brigistone Potenza) vyborna prilnavost a stabilita v zatackach, ktera se s 16" absolutne neda porovnavat. Komfort me prijde temer stejny, gumy toho preci zas tak moc neudelaji a pruziny s tlumici jsou preci stale stejne.

Ale jedna se o muj subjektivni nazor.

--
8. Březen 2008 - 2:18
Iček
Obrázek uživatele Iček
příspěvků: 2643
5D 1.8 Comfort
mám od: 12.6. 2006

Tommykk má pravdu, auto nesmí chrastit, nesmí mít různé pazvuky a vrzat. Na kvalitní silnici A, D, CH,GB a pod. se tak neděje, na nekvalitní silnici CZ/SK auto rachotí. Proč? Dílenské zpracování Civika má slabiny, nebudeme si nalhávat, že nikoliv? Přesto je to mimořádně krásné auto, z venku i vevnitř. A v tom je právě ta obrovská diskrepance. Mám zato, že si starý pan Honda (J) nepohlídal kvalitu dílenského zpracování ve Swindonu (GB).

To co od vás o tom čtu a slyším, je pro mne hodně neočekávaná zkušenost, ačkoliv se mne to až tolik netyká. Měl jsem štěstí, že jsem kápl na téměř dokonalý kus. Kdyby tomu tak nebylo, asi bych z toho radost neměl, podobně jako mnozí z vás. A 100% bych to reklamoval.

Lukas se odvolává na rčení "Já ti nekecám, tak ty mi také nekecej", což považuji za hodně přetažené. Zastáváme vlastní názor, na ten má každý právo, pokud není rasově zabarven nebo vulgární. Jako paušalizovaná se mi jeví jeho poznámka 60+, právě proto, že se mě týká. Diskutuji tu s lidmi, mnohdy až o dvě generace mladšími právě proto, že se na to cítím a nemám dojem, že bych to neměl dělat. Možná, že někdy to berou jako mentorování, ale v 90% jde pouze o referenční porovnání a zkušenost. A stará pravda je, že člověk je tak starý, jak se cítí a tak jsem zde mezi vámi. A dokonce se s některými z vás v rámci CV8G i často scházím.

Nezdá se mi, že Civic na 16" kolech je nedochůdče, nebo že tak vypadá. Jaký je pocitový vjem z jízdy na 17" kolech, to nevím. Nebudu se proto pouštět do diskuse na toto téma.

Civic je mimořádný a měl by být podle toho i mimořádně dílensky zpracován. Směju se

It´s kingweedly!

--
6. Březen 2008 - 23:37
tommykk
příspěvků: 357
5D 1.8 Sport
mám od: 4.11. 2006

Dokazete si predstavit co by to udelalo na RunFlat pneu 666666 .... to jen tak na okraj... :-\

Jak pise kostal, taky jsem si Civicem splni sen... Jsem zamilován... proto jsem asi tak narocnej SmíchSmíchTučňák

--
6. Březen 2008 - 22:23
Tomík010
Obrázek uživatele Tomík010
Administrátor
příspěvků: 583
5D 1.8 Sport
mám od: 11.5. 2006

Prijde mi, ze se mi nekolik pazvuku postupne vytratilo a uz je to snesitelne. Nebo, ze bych uz zacinal ztracet sluch? Hlasitě se směju
Kazdopadne souhlasim s tim, ze z velke casti se na chrasteni podileji nase uzasne silnice Jsem rozzlobený
Staci vyjet kamkoliv na zapad od nasich hranic, nekdy i na vychod HUH! , a vsechny pazvuky jsou pryc...

Mezi zimnima 16" a letnima 17" nepozoruju vubec zadny rozdil v komfortu, za to v jizdnich vlastnostech je to nesrovnatelne. Na 16" mi taky vadi preposilovane rizeni, jde az moc zvolna.

--
6. Březen 2008 - 20:26
jc
Obrázek uživatele jc
příspěvků: 2861
bývalý majitel

kostal napsal:
Díky za upozornění,chtěl jsem se zeptat jestli v servise v souvyslostí s výměnou třeba těch dorazů zadních sedaček nebyl nějaký problém. Myslím tím jestli se neošívali,že to nebudou řešit v rámci záruky a podobně.

Nene, zadny problem. V tomhle pripade staci rict co to dela, maji na to postupy a pripravky.

P.S. Srovnavat se da cokoliv, treba CV s Trabantem. Nebo CV s rychlovarnou konvici (podobna barva). Mne takove srovnani neurazi Směju se

--
6. Březen 2008 - 19:41
kostal
Obrázek uživatele kostal
příspěvků: 220
5D 1.4 Comfort
mám od: 3.2. 2008

Asi není zrovna rozumné,že jsem se snažil Hondu porovnávat se Škodou.
Jestli jsem se tím někoho dotkl tak se omlouvám,CV je mou první hondou,civicem jsem si splnil svůj velký sen. Jsem zamilován...

--
6. Březen 2008 - 19:13
tommykk
příspěvků: 357
5D 1.8 Sport
mám od: 4.11. 2006

Jojo, asi jsem narocnej...! Vyzaduju totiz aby vec, ktera stala pres pul mega, fungovala tak jak ma. Asi jsem fakt naivni, kdyz predpokladam, ze uvnitr bude ticho a nebudu muset mit porad pustene radio.... Pokud to udelat neumi, tak at to nedelaji! Nebo at do popisu napisou, "na nerovnostech vrze"!!! (jezdil jsem se 3mi starymi hondami, kolem 150t km, nevrzala ani jedna! Mrk )

Od Hondy bych ocekaval, ze bude tip top. Kdybych nebyl narocnej, nekupuju si Hondu...koupim fauve nebo kiu. Budu spokojenej,ze to vubec jede a ze musim do servisu jen 2krat mesicne. Pak opravdu na vrzani ani nevzpomenu Hlasitě se smějuHlasitě se směju

btw: Kdyz ja prodam notas a zacne mu vrzat kloub u LCD, jde okamzite na reklamaci. Vzdy opraveno!!!!!!!!!!! Nikdy bych si nedovoli zakaznikovi rict, ze to nedela, pripadne ze to je normalni a delaji to vsechny....!!!! NechápuNechápu

--
6. Březen 2008 - 18:55
kostal
Obrázek uživatele kostal
příspěvků: 220
5D 1.4 Comfort
mám od: 3.2. 2008

Díky za upozornění,chtěl jsem se zeptat jestli v servise v souvyslostí s výměnou třeba těch dorazů zadních sedaček nebyl nějaký problém. Myslím tím jestli se neošívali,že to nebudou řešit v rámci záruky a podobně.

--
6. Březen 2008 - 18:52
jc
Obrázek uživatele jc
příspěvků: 2861
bývalý majitel

Btw nove majitele je treba upozornit na to, ze se situace bude jen zhorsovat. A take na to, ze nektere dilci problemy mohou byt uz vramci vyroby vyresene.

Za posledni dva roky v mem CV v souvislosti s pazvuky resili mimo jine montazni uchyty predniho skla nebo ted nove dorazy operadel zadnich sedacek.

--
6. Březen 2008 - 18:29

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".