Pár dotazů před koupí 8G Civica

Ahoj ve spolek,
právě jednám o koupi Civica r.v.2009. Auto je pravidelně servisováno a podle všeho nikdy nebouráno. Najeto krásných 62 tkm.

Mám však pár dotazů, o kterých nevím, zda brát jako vady či investice.

Přední nárazník pod oběma světly zdá se být odskočený (jakoby v rozích). Jakoby je tam fuka a na obou stranách vidím očko na asi přichycení, ale po zatlačení nezapadne. Nárazník má dle mého původní lak a není nijak poškozený. Možná jen někdo nacouval při parkování a odskočilo to, protože po zatlačení oněch rohů na své místo a zatlačení v úrovni spz, to odskočí. Působí to na mě nehezky celkem a mám obavy, aby nebylo někde něco utrhlé. Sám pan majitel tím zjištěním byl zaskočen, že to nevěděl.
Googlil jsem a dva lidé mají stejný problém, nicméně nic více jsem se o tom nedočetl. Nejste někdo v Hondě, že by se to dalo diagnostikovat či nemáte někdo podobný problém?

Další věc je drobná odchylka v barvě zadního nárazníku. Jedná se o světlejší odstín a rovnoměrný. Možná že to je prostě jen výrobní odchylka jako mají třeba fabie a renaulty u plastových dílů. Nárazník rovněž nevypadá lakován. Na hranách jsou takové ty spoje laku (kde se potkává s blatníky), které mají signalizovat původní lak. Tak jen jestli je to normální

Další maličkost je nefunkční osvětlení v přihrádce u spolujezdce. Nevím, co je tam za žárovičku, tak nevím jak často může odejít. Ale dle příspěvků zde na foru údajně svítí non-stop, tak pak se nedivím, že by praskla.

A snad poslední věc, na kterou bych rád dostal nějaký názor od vás zkušených, je malinká nerovnoměrnost mezer okolo přední kapoty. U Civica bylo měněno před měsícem čelní sklo a tipuju, že jen v Hondě byli prasátka a špatně ji napasovali zpět - koukal jsem na panty a vypadají netknutě, jen v místě kde je kapota k pantům přichycena šrouby je vidět, že s ní bylo hejbáno. Tak snad jen půjde o vycentrování. A při zavřeném stavu je v oblasti pantů položená níže o pár mm, než-li jsou horní hrany blatníků.

Díky moc za rady a tipy. Asi si řeknete: "hele nějakej amatérskej žvanil", ale Civica jsem si přál už řadu let a moc bych tuhle krásku chtěl koupit.

P.S. má-li někdo tip, na co si ještě dát pozor, rád vyslechnu.

Vložil GibonArt, 30. Listopad 2014 - 0:28
 

GibonArt
Obrázek uživatele GibonArt
příspěvků: 73
5D 1.8 Sport
mám od: 5.1. 2015
v provozu od: 29.10. 2009

Jj, to jsem byl já Směju se
Jsem ochoten a připraven zaplatit dan Směju se hodnyho nepálí a hajzl se nedá Směju se

--
19. Leden 2015 - 10:26
Bully
Obrázek uživatele Bully
příspěvků: 1955
bývalý majitel

A hlavne neni z nerezi, ale z hlinikove slitiny.
Spalena nebo zmrzla dlan odedavna patri ke vsem Type-R-um od Hondy Směju se
_____________________________________________
Civic Type-R 8G Beruna

--
16. Leden 2015 - 18:59
jointer
Obrázek uživatele jointer
příspěvků: 275
3D 2.0 Plus
mám od: 8.3. 2014
v provozu od: 17.2. 2010

To jsi byl asi ty na srazu dneska (vlastne vcera)?
Jedna poznamka k te CTR hlavici - v zime je pekelne studena a v lete zase rozpalena, ale to zjistis sam. Směju se

--
16. Leden 2015 - 1:02
GibonArt
Obrázek uživatele GibonArt
příspěvků: 73
5D 1.8 Sport
mám od: 5.1. 2015
v provozu od: 29.10. 2009

Původně měla jít folie na celé auto, ale nakonec nechci. Folie na okna půjdou až na jaře. Kvůli dětem. Ted nejsou potřeba.
První co bude je účast na minisrazu Smích a pak výměna hlavice řadící páky, abych tuhle zachoval. Tak tam půjde TypeR nerezová. Už je na cestě.
Pak bych postupně rád vyměnil žárovky osvětlení za LED.

--
9. Leden 2015 - 23:30
Jonky
Obrázek uživatele Jonky
příspěvků: 161
bývalý majitel

Gratulujem,typujen,ze prve co urobis je,ze das folie na okna,alebo sa mylim? Mrk

--
9. Leden 2015 - 23:25
GibonArt
Obrázek uživatele GibonArt
příspěvků: 73
5D 1.8 Sport
mám od: 5.1. 2015
v provozu od: 29.10. 2009

Tak huž se povedlo a Civic je doma Směju se

--
5. Leden 2015 - 21:00
zitnyp
Obrázek uživatele zitnyp
Administrátor
příspěvků: 2249
bývalý majitel

Ahoj,

do HK z Prahy asi nejlip StudentAgency busem... Směju se

467672.pngPetr Žitný - LinkedIn

--
2. Prosinec 2014 - 23:26
GibonArt
Obrázek uživatele GibonArt
příspěvků: 73
5D 1.8 Sport
mám od: 5.1. 2015
v provozu od: 29.10. 2009

Díky za všechny feedbacky.

Mám štěstí na prodejce. Pán platil vysokou havarijku s 2600 spoluúčastí a už to nahlásil na pojišťovnu, že do něj asi někdo nacouval. Vypadá to na tu lištu asi, že bude malinko ucuklá. Přeci jen ne každej má pípáky v zadním nárazníku Smích

Taky se už teď těším na jízdu.

Zítra prodávám svoji Toyotu sedmimístnou ... Mám dva vyvržence z pekel Smích a jednu přítelkyni a do civica se naskládáme taky a dokonce s lepším kufrem. Je to nezvyk jít z pohodlné velké Toyoty do menšího, ale hádám, že nebudu litovat. Přeci jen Toyota si umí vzít i 13 ve městě Smích a to jí nehodlám tolerovat.

Teď jen řeším jak se dostanu nejsnáze do Hradce příští týden a snad bude brzy doma.

Díky za rady

Jonky napsal:
Predny naraznik mam odskoceny presne tak isto ako popisujes,kupil som auto vo februari 2014,povodny majitel ho mal od 2009. Ked som sa ho na toto pytal,povedal mi ze to je zrejme od ohnute slnka Mrk len som sa pousmial (samozrejme ze som mu neveril),a neriesil som to vtedy.Neskor som sa na to pytal mechanikov priamo v Honda Omnia Bratislava,kde bolo auto kupovane,oni usudili ze to bude zdeformovane po kolizii,vraj donho asi niekto nacuval,v prednej casti narazniku je vraj nejaka ocelova lista ktora sa tymto nacuvanim zdeformovala a teraz tlaci na rohy narazniku smerom von,staci to vraj rozmontovat,jemne tu listu ohnut do opacnej strany a bude po probleme.Rozhodol som sa ze tento rok uz to riesit nebudem,na buduci rok na jar chcem dat namontovat denne svietenie,tak poviem chlapcom,ked uz budu mat naraznik odmontovany,nech to poriesia oni. Inak je to skor kozmeticka vada ale stve to aj mna. Dobra volba,ze beries facelift (2009) prajem ti aby si bol max. spokojny tak ako ja,predtym som mal octaviu 1.6mpi 74kw,tiez to dobre tahalo ale toto jazdi jak formula,tesim sa na kazdu jazdu.. :thumsbup:
--
2. Prosinec 2014 - 23:03
Patrik
příspěvků: 103
5D 2.2 Comfort
mám od: 10.11. 2009
v provozu od: 10.11. 2009

Ja som prvy majitel hondy po FL r.v. 2OO9 a predny naraznik mi tiez nelicuje na 100% so svetlometom na vodicovej strane a som si na 100% isty ze do mna nikto netukol lebo by som to vedel Směju se..toto je chyba viacerych ufonov od nova ako sa hovori:)

--
2. Prosinec 2014 - 21:15
Jonky
Obrázek uživatele Jonky
příspěvků: 161
bývalý majitel

Predny naraznik mam odskoceny presne tak isto ako popisujes,kupil som auto vo februari 2014,povodny majitel ho mal od 2009. Ked som sa ho na toto pytal,povedal mi ze to je zrejme od ohnute slnka Mrk len som sa pousmial (samozrejme ze som mu neveril),a neriesil som to vtedy.Neskor som sa na to pytal mechanikov priamo v Honda Omnia Bratislava,kde bolo auto kupovane,oni usudili ze to bude zdeformovane po kolizii,vraj donho asi niekto nacuval,v prednej casti narazniku je vraj nejaka ocelova lista ktora sa tymto nacuvanim zdeformovala a teraz tlaci na rohy narazniku smerom von,staci to vraj rozmontovat,jemne tu listu ohnut do opacnej strany a bude po probleme.Rozhodol som sa ze tento rok uz to riesit nebudem,na buduci rok na jar chcem dat namontovat denne svietenie,tak poviem chlapcom,ked uz budu mat naraznik odmontovany,nech to poriesia oni. Inak je to skor kozmeticka vada ale stve to aj mna. Dobra volba,ze beries facelift (2009) prajem ti aby si bol max. spokojny tak ako ja,predtym som mal octaviu 1.6mpi 74kw,tiez to dobre tahalo ale toto jazdi jak formula,tesim sa na kazdu jazdu.. Palce nahoru

--
2. Prosinec 2014 - 17:38

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".