Hledat |
olejova vana motoru - FK2, 1,8 benzin, r.v.2008 -Zdravím, Originál stojí cca 10 000 Kč. Autorizovaný servis Hondy mi řekl, že podle VIN potřebuji 11200RSAG03 (+ 2 kroužky 91301RNAA01) - prý se používá u tohoto typu motoru od r.v. 2008 až snad do 2017. Při hledání druhovýroby nabízí prodejci pro tento typ motoru olej. vany nahrazující originální číslo 11200RNAA02, 11200RNAA01, 11200RNAA00 (1500-3500 Kč). Nemáte někdo zkušenost, zda-li je originální olej. vana 11200RSAG03 nahraditelná některou z druhovýroby nahrazující originální číslo 11200RNAA02, 11200RNAA01, 11200RNAA00? (příp. zda-li existuje druhovýroba přímo na 11200RSAG03 ?). Jeden prodejce tvrdil, že podle obrázku to vypadá, jako by ty z druhovýroby neměly otvor pro čidlo stavu oleje, jinak vypadají totožně ... Vložil Milan Seidler, 31. Březen 2022 - 23:36
|
5D 1.8 Sport
mám od: 25.3. 2009
v provozu od: 25.3. 2009
Závěr: Koupena originální vana od autorizovaného servisu (výměna je celkem složitá, ale to již je jiné téma ....).
5D 1.8 Sport
Info o verzi vany s otvorem pro čidlo mám z autorizovaného servisu - jestliže sedan je primárně pro JPN a USA, tak bychom možná mohli mít stejnou vanu. Je mi divné, že na to nikdo doposud nenarazil (prošel jsem všechny témata na tomto webu) - při tak nízkém podvozku nemohu být po tolika letech první, který shání novou vanu z druhovýroby (pokud ovšem nejsem jeden z mála, který tam má to čidlo "-( ).
Obeslal jsem i obtlefonoval minimálně 30-40 vrakovišť (i specializovaných na Hondy) - nikde jsem nesehnal. Eshopů s druhovýrobou jsem prohledal také spoustu - i Allegro.pl, které nabízí to samé, co české eshopy (tj. 11200RNAA00 (nebo ...01, ...02) - tj. bez čidla) a ani přítel google nepomohl. Hledal jsem chvilku i v Budapešti, ale našel jsem tam pouze prodejce a servisy...maďarsky mi to moc nejde "-) (samozřejmě jsem si to přeložil ..."-).
Dle obr. předpokládám, že tam jsou 3 díry se závitem na šrouby + díra na čidlo.
Nevím, zda-li je na tom víku bez čidla pro uchycení čidla rovina, nebo bych to tam musel pro uchycení čidla vybrousit. To, že vana z druhovýroby s jiným kódem se liší od té mé pouze v čidle, je odhad dle obrázků - nechce se mi ji kupovat a potom zjistit že tam nepasuje (auto mám v servisu u známého - ten by ze mě asi neměl moc radost, kdyby to rozdělal, nesedělo to a potom musel čekat cca 7-10 dnů na díl od autorizovaného servisu ...).
4D 1.8 LS
mám od: 15.5. 2019
v provozu od: 10.4. 2007
Neviem síce ako to tam presne vyzera , ale mám verziu sedan, teda primarne pre us a Jpn a toto čdlo mám.
Tak som z toho trochu popletený teraz.
Každopádne ma napadlo - a nebolo by jednoduchšie proste na novej vani ten otvor pre čidlo urobiť?
Inak ani informácia , že na vrakovom trhu sa nedá zohnať sa mi celkom nezdá.chapem , že nejaký človek s vurackou , asi nebude veľmi ochotný dať ti iba vaňu...ale sú špeciálne vrakace... Len u nás sú aspoň dva vrakace špeciálne na Honda/ Toyota. Okrem toho je tu Allegro pl.
Jeden velmi dobrý obchod s aj použitými dielmi je v Budapešti napríklad. Proste je toho plno.
Civic 1.8 FD7 4D LS 2006 made in Turkey
5D 1.8 Sport
Získal jsem další informaci, že víko ze sekundární výroby 11200RNAA00 (01,02) se používá pro auta v JPN a USA z roku 2008, které nemají hladinové čidlo (které tam nepoužívají). Zůstává otázka, jak odpojit hladinové čidlo aniž by řídící jednotka hlásila chybu - nemá někdo zkušenost ?
Pozn.: Zkusil jsem oslovit firmu, co se zabývá přečipováním řídících jednotek - u tohoto modelu motoru a řídící jednotky toto chybové hlášení bohužel nejde na úrovni řídící jednotky vypnout. Jednoduše (např. zkratem nebo vloženým odporem) to podle mého asi nepůjde řešit - jak jsem ze schémat pochopil, hladina oleje se stanovuje na principu cyklického měření teploty, která se neustále vyhodnocuje vůči dalšímu teplotnímu čidlu ...