nieco mi kvapka z auta

Chcem sa opytat ,ci sa uz niekto nestretol s tym ,ze mu nieco kvapka z auta.Vcera som zaparkoval auto a po asi 10 minutach som si pod nim vsimol mokry flak cca 30 cm x 30 cm ,bolo to na spolujazdcovej strane jak sa konci predne koleso asi 70 cm od kraja auta ,ked som ho preparkoval uz sa zrobil flak asi 10 cm na 10 cm ...skusal som ze co to je ale nevonalo to ako olej ,ale ani to nevyschlo tak skoro ,a rano som uz nezistil ci toho vytieklo viac bo bola v noci burka tak pod autom bolo vsade mokro .Ist s tym do servisu sa pytat ze ci nevedia co to je sa mi velmi nechce ,uz len kvoli tomu ze najblizsi mam 50 km odo mna a ked to bude nejaka hlupost ta tam budu pozerat na mna jak na debila.

Vložil džulio, 19. Květen 2009 - 11:14
 

Damos
příspěvků: 1
majitel

Na tej strane a v tých miestach ti visí po správnosti hadička na odvod kondenzátu, keď je zapchatá tak to teče ku spolujzdcovi cez krytku kabinoveho filtra??? JA som kúpil auto bez tej krytky a tieklo mi to dovnútra rovno, keď som ju kúpil a nahodil, začalo UFO robiť tiež kaluže pod autom a viem, že keď som menil olej po jazde, tak na heveri keď som pozeral výfuk bolo vidno že to kvapká z nej. To že je klíma vypnutá je dosť ťažko povedať... Ja mám 2,2 executive a keď je napríklad zima, tak si vie sama otočiť vraj klímu na kúrenie a aj si sama v mraze zapne rozmrazovanie zadného okna atd, takisto si sama zapína aj predne ventilátory a to znamená že kompresor beží aj keď ja som ho nútene nezapol...žije si to svoj život
IMG_20230729_181342766_HDR.jpg

--
21. Listopad 2023 - 2:40
luckinno
příspěvků: 9
majitel

Kde je prosimta ten vzduchový kanal? Ako mozem skontrolovat ci neni zapchaty?

--
28. Srpen 2023 - 17:45
luckinno
příspěvků: 9
majitel

Ja mam velmi podobny problem. Uz dlhsie si vsimam, ze mam kaluz pod autom rano ked nasadam do auta ale nikdy neviem ci tam bola uz predtym lebo byvam na sidlisku. Dnes som bol na kupalisku a vecer jak sme odchádzali tak som si vsimol vacsiu kaluz pod autom. Ked som sa nahol stale to este kvapkalo niekde pod spolujazdcom asi...vid foto. Auto stalo natom mieste 8 hodin a stale to kvapkalo preto mi bolo cudne ze by to bol kondenz z klimy aj ked ta voda bola bez zapachu bezfarebna. Potom som spravil este 15 km bez zapatej klimy prisiel som domov a asi za pol hodinu som sa pozrel pod auto a zas sa tam robila kaluz. Prisli ste nato, cim to moze byt?
IMG_20230827_205827.jpg

--
27. Srpen 2023 - 22:04
Hellboy
Obrázek uživatele Hellboy
příspěvků: 503
5D 2.2 Sport
mám od: 28.5. 2008
v provozu od: 28.5. 2008

Může to být že ti naprší,myčka atd. do vzduchovího kanálu který už může byt přicpaný a pomalu to vytéká když se ti ucpe ůplně tak ti poteče na koberečky většinou u spolujezdce.

--
12. Březen 2012 - 20:20
Dr.Hans
příspěvků: 7
5D 1.8 Executive
mám od: 24.7. 2009

Zdravím všechny.Hledal jsem v archvívu a našel jen příspěvek od "babo" z 19. 5. 2009, který uvádí, že našel po autem loužičku, aniž by měl zapnutou
klimu.Někde mu zdůvodnili proč tomu tak je, ale již si to nepamtuje. Mě se to stalo již několikrát, naposled včera, když jsem přijel před garáž a než jsem otevřel vrata, tak jsem měl pod autem menší louži a několik kapek na příjezdu...Vím určitě, že jde o kondenzát z klimy (čirá nemastná kapalina, bez chuti a zápachu ) což jsem si vícekrát ověřil.
Klimu jsem však již asi měsíc nezapínal,byla na OFF."AUTO" nepoužívám. S autem jezdím jen já sám. Mám tedy dotaz, jakým způsobem ten kondenzát z nezapnuté klimatizace a v poměrně chladném dni (asi 8 st. C) vznikl ?
Vysvětlí mi to někdo ? Díky !

Vzhledem k tomu, že za více jak dva a půl roku se dosud nenašel nikdo, kdo by mi výše popsaný jev zdůvodnil, obracím se tedy znovu na členy klubu a uživatele Hond Civic 8G...Kondenzát mi stále kape na zem, zejména při stání auta před garáží (než ji otevřu), a to přípomínám, že třeba jezdím 2 měsíce bez jakéhokliv zapínání klimy (ruční nebo AUTO), nepřijel jsem z myčky a ani již třeba měsíc nepršelo...
Protože mi to "sále vrtá hlavou", napsal jsem i na zastoupení Hondy v ČR do Prahy, ale odpověď byla neurčitá, zkomolená a řešila odcházející kondenzát...
Pak jsem se ještě ptal v jednom autorizovaném servisu Hondy, kde mi bylo řečeno, že pokud jezdím na mód (s přístupem vzduchu na nohy a na čelní sklo), tak z důvodu nezamlžování předního skla je stále na malou účinnost automaticky zapnuta klimatizace, i když ji mám vypnutou (ruční i AUTO). Tuto možnost jsem však vyvrátil tím, že jsem asi měsíc jezdil v jiném módu foukání vzduchu (bez ofuku čelního skla) a odkapávání kondenzátu probíhalo tak jako předtím, tedy již více jak 5 let...Z nádržky ostřikovače ani z chladiče se mi náplň neztrácí. Tak a teď "Honďáci" raďte ! Díky !
Dr. Hans

--
19. Říjen 2014 - 13:53
Iček
Obrázek uživatele Iček
příspěvků: 2643
5D 1.8 Comfort
mám od: 12.6. 2006

Podle mého názoru a mých zkušeností se jedná o tání ledu z kovových trubiček klimatizace, na kterých během jízdy se zapnutou klimou kondenzuje voda a ta pak zmrzne. Po dojetí, za několik málo minut, opět taje a pod autem se tvoří menší kaluž.

VarováníPískám siJsem potměšilýPalce nahoru

Quote:
Murphyho zákon: "Nikdy se nepři s blbcem, někdo by si nemusel myslet, že je mezi vámi rozdíl".
--
23. Srpen 2009 - 23:57
Tomy
Obrázek uživatele Tomy
příspěvků: 727
5D 1.8 Executive
mám od: 6.8. 2009

So svojou polovickou som bol vcera pozerat na hviezdy cez panoram. strechu a vsetky okna boli kvalitne zarosene.. Pustil som teda klimu naplno a do 3 minut sa kondenzacia vytratila .. Potom som vsak vsak vosiel do paradnej jamy na polnej ceste a siel teda skontrolovat elektrony a spodok auta .. Vtedy som zistil, ze mi zospodu kvalitne nieco vyteka. Stres to bol riadny, pretoze cesta bola zrejme od oleja a preto ked som sa toho chytil prstom, malo to farbu aj zapach oleja .. potom som trosku dlhsie stal a zistil som ze ta tekutina je priehladna a bez zapachu. Kym som ho dal do garaze, zapol som v rezime AC OFF ventilator naplno a v garazi uz nic nekvapkalo (aby som sa uistil ze je to klima)..

Pisete vsak, ze to vyteka priamo od spolujazdca, no mne sa to zdalo tak max 5 CM od stredovej ciary dolava (neviem naisto, bola tma)

Nemoze to byt nic ine len klima ? (flak pred garazou nezmizol doteraz, ale ked som tam prikladal vcera suchu handricku, bola to "voda" )

--
22. Srpen 2009 - 15:35
pegin
Obrázek uživatele pegin
příspěvků: 470
5D 1.8 Sport
mám od: 12.4. 2007

mě to bohužel už podruhé kvapká přímo do auta a spolujezdci to čvachtá pod nohama. Opět se to projevilo po dlouhé cestě se zapnutou klimou. První řešení v servise bylo prý ovolněnou hadičkou na odvod kondenzované vody. Teď jedu do servisu znovu, tak jsem zvědavé, s čím přijdou nyní!

--
11. Srpen 2009 - 17:42
morloq
Obrázek uživatele morloq
příspěvků: 258
3D 2.0 SE
mám od: 30.3. 2009

A ja uz som videl aj kaluz pod motorom - bolo to zvlastne viskozne, vonalo ako zavodna kuchyna a chutilo ako hranolky z McDonalds Směju se

--
20. Květen 2009 - 10:59
džulio
Obrázek uživatele džulio
příspěvků: 625
5D 1.8 Sport
mám od: 8.4. 2009

nie nie o kaluzi pod vyfukom som vedel aj zo stareho auta:-)

--
19. Květen 2009 - 20:50

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".