Hledat |
[LOCK] Výběr zimních pneu 205/55/16 HDělám výběr, tak to tu můžem probrat.Asi nebudu jediný, kdo to letos bude řešit, v tomto rozměru. Mám jen jeden problém, a to je rychlostní index.H v TP není, ale je to do 210 Km/h a v TP je že Civik má maximálku 205.Vím že se dají použít zimní o index nižší, ale musí se to dát do auta k volantu.nevím ale jak je to pak s pojišťovákama, když se něco stane.Neplnit je jejich první zájem anebo jen částečně.Logicky. Jinak výběr ja takovej : Continental TS830 P 205/55 R16 ....2374,- Favoriti:(preferuji výdrž, takže o kapku vede Michelin, ale váhám..) http://www.pneu-servis.cz/index.php?PneuID=9702§ion=121&Pneu=Michelin%20Alpin%20A4%20205/55%20R16%20H 2bep napsal: Vlákno zamykám, diskuse k zimákům se vede zde: Zimní gumy aneb zima ťuká na dveře Vložil TECH, 15. Září 2011 - 19:12
|
5D 1.8 Sport
mám od: 25.8. 2010
Ja osobne mam v zime obute Dunlop Winter Sport 3D a mozem ich vrelo doporucit. Myslim, ze su spolahlive po kazdej stranke, avsak najviac som ich ocenil na snehu. Tam kde ine auta museli tlacit z hlbokeho snehu ja som sa vzdy bez akychkolvek problemov vyhrabal sam.
bývalý majitel
Já jsem spokojený s těmihle, tiché, měkké na nerovnostech, nehučí, žádný problém, navíc mají krásný vzorek, ale ještě jsem s nimi nebyl na horách, nicméně loni byly 1.-2. v testech na střídačku s Continental WinterContact TS850.
http://www.zbozi.cz/vyrobek/goodyear-ultra-grip-8-205-55-r16-91h/
bývalý majitel
to fehko: Jestli máš na mysli ty Euro štítky (přilnavost za mokra, hlučnost a spotřeba), tak to si zatim označují výrobci sami, takže bych to bral dost s rezervou. Každou chvíli začnou vycházet nové testy zimních pneumatik a s Tvými limitem 100,-€/pneu nemáš problém se dostat i na vítěznou pětku z daných premiovek. Continentalky, Michelniky, Goodyearky atd. se dají sehnat kolem 90,-€/pneu.
Sám jsem v roce 2011 koupil Michelin Alpin A4 205/55 R16 91H (nějakých 375,-€), mají za sebou 3 zimy a cca 18tkm. Nikdy mě nezradily, ale jezdim spíš takovou tu Pražskou zimu (morko, vlhko, břečka, naslintáno), žádné výjezdy do hor. Vzorek mají ještě kolem 6,5mm.
bývalý majitel
mel jsem Nokian WR A3 a na vode me to prislo horsi jak tohle, nevim co ma za prilnavost. Jako ruku do ohne za ty gumy nedam, prvne jsem s nima najel asi 500km a druhak nebyla zima
Petr Žitný - LinkedIn
bývalý majitel
Dik, co pozeram na 'stitok' tak pri prilnavosti svieti E. Da sa vobec spolahnut na to oznacovanie?
bývalý majitel
ja nakonec koupil Kumho KW23 205/55 R16 91H a nedalo mi to a nazul jsem je kdyz bylo tyden hnusne a prselo a teplota byla kolem 10-15°C a chovalo se to dobre.
Petr Žitný - LinkedIn
bývalý majitel
Ahojte, chcem kupit nove zimne pneu, rozmer ako v Topicu. Do coho ist? Maximalne 100 Eur/kus, aj to by som mal dost prizmurene oci . Poradi niekto?
5D 1.8 Sport
mám od: 21.8. 2010
to zitnyp: Naprosto souhlasím. Stejná zkušenost, ať si v testech říkají co chtějí.
bývalý majitel
Ne, tohle opravdu ne... Nokian WR A3 vim, ze 100% nechci, mel jsem je na aute v rozmeru 225/45R17, na snehu ok, na suchu ok, prakticky ani neubejvaj, ale na vode katastrofa... Mam rad sebe i svoje auto, takze tohle teda fakt ne.
Petr Žitný - LinkedIn
5D 1.8 Sport
mám od: 24.3. 2013
v provozu od: 10.4. 2008