[LOCK] DPF s výkričníkom

Ahojte. Včera pri jazde domov mi asi 50 metrov pred parkoviskom z ničoho nič vyskočilo varovné hlásenie - ikona DPF ale s vykričníkom, čo znamená podľa manuálu, že filter je upchatý. Jazdievam väčšinou krátke trasy, motor nechávam chladnúť kvôli turbu (na parkovisku nechám ešte minútu voľnobeh) a dvakrát týždenne chodievam 110km trasy z popradu do košíc a späť. Zatiaľ mi dvakrát zasvietila regenerácia filtra, ale po nejakom čase zhasla, čiže som mal za to, že sa filter proste regeneroval a všetko je ok. Včera mi tam zasvietil ten zákerný vykričník a dnes idem skúsiť dať ho regenerovať cez PC do servisu, čo dúfam, že sa podarí.

Rozmýšľam, že by som ten glupy filter vybral a bol by pokoj. Aký je tam však postup? Niečo som čítal že to odstaví tempomat. PRoste sa vyberie filter a preprogramuje nejaká riadiaca jednotka a je to ok? Koľko to stojí a koľko trvá taký zásah do vozidla?
Resp. aké mám ešte iné možnosti? Dať vyčistiť ručne (vraj cca 100€ a nemusí to mať efekt), dať vyčistiť nejakej firme, čo to robí (cca 350€), kúpiť neoriginálny nový DPF pre hondu (cca 1000€), alebo kúpiť honda originál (4000€). Existuje ešte niečo? No najviac sa mi páči tá verzia s vybraním filtra. Aj tak je viac na škodu jak na úžitok. Ďakujem za help

Hej a ešte jedna otázka - koľko km ešte znesie taký filter? Potrebujem ísť dnes do KE. Ak by sa to nepodarilo vyčistiť cez PC, že by tam bol stále ten výkričník, tak môžem ísť veselo cca 110km? Či ostanem stáť v polke cesty?

Vložil Mego, 16. Srpen 2015 - 7:30
 

2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
příspěvků: 5047
bývalý majitel

Jazyk si vyplazuj třeba na své bližní! Už před dvěma týdny jsem Ti jedno duplicitní vlákno zamykal!
V pravidlech si při registraci souhlasil mimo jiné s následujícím odstavcem:
"Při zakládání nových témat je třeba se ujistit, že už podobné téma v diskuzi neexistuje. K tomu je nejlépe použít hledání (vlevo nahoře). Také je vhodné se zamyslet nad vybraným jménem nového tématu - mělo by být krátké a výstižné."

První věta vystihuje přesně to oč v mé připomínce šlo. Opravdu zde neni nutné mít 10 vláken řešící problém s DPF filtrem u nafty. Že je to "kurvítko" je obecně známý fakt.
Zamykám.


--
16. Srpen 2015 - 19:05
Mego
příspěvků: 2
5D 2.2 Executive
mám od: 21.6. 2015
v provozu od: 10.7. 2015

Lebo ani jedno vlákno nebolo priamo o tom, čo robiť v prípade vykričníka. V jednom sa tuším riešilo, ako týpek zistí, či vôbec má DPF, takže mu nebudem do toho písať o vykričniku. A tie ďalšie si nepamätám... ale viem, že boli ladené viacmenej všeobecne a ohľadom toho, ako máš jazdiť, aby sa ti DPF neupchal. Lenže mne sa upchal. Každopádne som to už vyriešil... Vyplazuju jazyk

--
16. Srpen 2015 - 18:50
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
příspěvků: 5047
bývalý majitel

to Mego: Když sis ty vlákna našel a pročetl je, proč si svůj dotaz nepoložil do jednoho z nich?


--
16. Srpen 2015 - 18:35
Mego
příspěvků: 2
5D 2.2 Executive
mám od: 21.6. 2015
v provozu od: 10.7. 2015

Čo ak ti poviem, že som to všetko prečítal a až tak založil túto tému?

A jediné, čo som sa dozvedel, bolo niečo v tom duchu, že ak tam je výkričník, tak je zle. Naozaj rada nad zlato Mrk Inak by som tu asi nepísal

--
16. Srpen 2015 - 18:28
jenda200
Obrázek uživatele jenda200
příspěvků: 643
majitel jiné generace

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".