Accord 7G vs Civic 8g

Omlouvam se že otvaram novou tému ale nevedel jsem kam to mam napsat,je tady nekdo co muže porovnat,nebo mel možnost vlastnit acco 7g 2.4 a civic 8g 1.8 UFO,zajima me celkova kvalita vozu,a kvalita spracovani,laku,interieru,motor,podvozek,co je lepši investice.dekuju

Vložil ritorezky, 25. Listopad 2014 - 16:42
 

Bully
Obrázek uživatele Bully
příspěvků: 1955
bývalý majitel

A7G Tourer ma vzadu vlecena ramena, ne torzku jako UFO. Kazdopadne to funguje vyborne. Jako kombi ma mozna Acco i lepsi rozlozeni vahy, ale jde porad spis o cestovni rodinne auto- v kazde motorizaci- C8G je o kus sportovnejsi- taky v kazde motorizaci.
Palubni pocitac u A7G je a ukazuje to same jako u C8G, jenom se daval az po faceliftu (rocniky 2006 + 2007). Vubec mne v primem porovnani prijde, ze jde z pohledu porovnani funkci a vybaveni o dost podobne vozy, jenom je v kazdem z nich vsechno jinak usporadane a hlavne maji uplne rozdilnou image.
Tourer ma o 50 mm delsi rozvor nez sedan (ale kvuli kufru, prostor pro cestujici je stejny) a o 30 mm sirci rozchod na zadni naprave.
Acco je urcite o poznani bytelnejsi, kvalitnejsi a lip zpracovany, UFO proti nemu pusobi docela papirove. Zevnitr i zvenku, A7G je proste kus auta. Odhlucneni, komfort, stabilita, jde o jinou tridu vozu, i kdyz je o par let starsi. Z Accorda je i o dost lip videt, nepusobi tak klaustrofobicky. Sedi se v nem i o kus niz nez v Civicovi.
Lak ma mozna Acco lepsi, ale tezko rict. Minimalne ma jiny sklon kapoty, takze nemaji kaminky takovou sanci devastovat celni partie vozu jako u UFOna.
Co je lepsi investice nevim, auto neni skoro nikdy investice a jenom ztracis Hlasitě se směju Kazdopadne sehnat dneska zachovaleho A7G bude dost tezke, oproti tomu C8G jde koupit jeste porad jako docela vonavka.
____________________________________________

Civic Type-R 8G Beruna

--
25. Listopad 2014 - 23:57
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
příspěvků: 5047
bývalý majitel

Na H-C.cz registraci máš, tak asi víš, že tam jsou možnosti dovozu Směju se
Z Německa Rom. nebo ze Švajcu či Itálie alicante.

Každopádně je dobré mít jasno i v tom, zda od A7G chceš sedan či Tourer, pokud mám správné informace, tak měl mít Tourer trochu delší rozvor a hlavně jinou zadní nápravu. Nejsem si jistej, zda jde jen o nějakou variantu zjednodušeného víceprvku či přímo o torzku jako má Ufo.

Kromě faktu, že jde o třídu větší/dražší auto a z toho vyplývající lepší materiály, technologie a zpracování, tak je EU Accord od 7. a 8. generace jen předělná Acura TSX, tudíž ve svých dobách mnohem blíže k premii než Ufo.
Ve výbavách si A7G s C8G snad nezadá, jediné o čem vím, je absence palubního počítače.

Měl jsem na týden půjčený A7G sedan 2,0 i-VTEC (155k) Comfort, takže "sociál". Auto bylo úplně někde jinde co se týče odhlučnění, komfortu a kvality zpracování.
V momentě kdy se hluk motoru dostal na úroveň z C8G při 130km/h, jsem jel již vysoce nad dálniční limit. Navíc s 2,4 i-VTEC (K24) to bude úplně jiné kafe Směju se
I přes vyšší komfort a zimní 16" byl Accord příjemný a jistý i při dynamickém okreskovém stylu Směju se

Za mě má Accord negativa v podobě o něco menšího místa na nohy vzadu (zase více místa pro hlavu a ramena). Narozdíl od Ufa si za sebe v Accordovi nesednu (187cm). Zároveň se mi hůře hledala ideální pozice za volantem, ale to je individuální. A hlavně jsem z C8G zvyklý na malý volant a tak mi nesedí jakékoliv kormidlo i to v Accordu.
Sám mám A7G 2,4 6MT Tourera v hledáčku, v případě potřeby většího auta Směju se


--
25. Listopad 2014 - 21:02
ritorezky
Obrázek uživatele ritorezky
příspěvků: 16
majitel jiné generace

Auto mam v planu koupit až po zime,nemam ho momentalne kam dat a venku auto nenecham Směju se prave se rozhoduju mezi ufounem nebo accordem,ale vzhledem ke množstvi accordu kterych je na prodeji hrozne málo,dopadne to asi pro ufouna. Cool
jinak ten modrej je nadhernej Palec nahoru

--
25. Listopad 2014 - 20:33
Oldiik
Obrázek uživatele Oldiik
příspěvků: 220
5D 1.8 Sport
mám od: 19.10. 2011
v provozu od: 1.6. 2008
--
25. Listopad 2014 - 20:13
Vasek87
příspěvků: 52
5D 1.8 Sport
mám od: 24.1. 2011

Já jsem měl accorda 2.0 a teďka mám civica 1.8, takže si myslím, že mohu porovnávat. Accord je accord. Už jsem to tady jednou psal, bylo to lepší auto. Samozřejmě, že teďka rád usedám do civica, ale kdybych měl kupovat nyní 9g civica nebo nového accorda, jdu do accorda.
Trošku k těm výhodám - accord měl lepší převodovku, už i civic má převodovku dobrou, ale accord byl o level víš, mechanická přesnost, rychlosti do sebe zapadaly jedna radost. Motorově je snad ještě ten rozdíl vetší než v převodovce. Motor v civicu s přibývajícíma otáčkama jen víc a víc hučí. Je pravda, že accord měl nerezové potrubí o n/a průměru s laděnýma koncovkama od supersprintu, takže ty koncovky motor přeřvali, ale i před montáží byl motor pocitově tišší a pokud chtěl člověk potrápit omezovač, tak hluk od motoru nebyl nepříjemný. Je to ale zase motor K20 oproti R18. K20 se dělal (aspoň myslím) i ve výkonějších variantách (civic typer) kdežto R18 je spíš motor asi na spotřebu. Ale nemůžu zase říct že by motor v acco byl nějaký nenasyta. Ve většině případů jsem se vešel do osmi litrů, což je stejné jak s civicem. Podvozek lépe tlumil nerovnosti a neslyšel jsem žádné rázy od kol. Ale v tomto je civic horší i v porovnání s jinými auty. Co se týče komunikativnosti podvozku a řízení, tak na tom byl accord asi taky lépe. Řízení má civic dobré,ale nekomunikuje s tebou až v takové míře - accord má hydraulický posilovač, civic elektrický myslím (kdyžtak mne opravte ) - tím nechci říct, že hydraulický posilovač je nutně lepší než elektrický. Třeba GT86 nebo BRZ mají skvostný el. posilovač řízení. Co se týče kvality zpracování, tak na civicu v okolí předních světel je vidět náznak vyskočení (takové vyboulení) nárazníku, což u accorda nebylo ani po 8 letech provozu vidět na karoserii, že by se něco dělo se spoji jednotlivých dílů. Lak byl asi stejné kvality jako dnes, takže žádná sláva. V interiéru nic neskřípalo a vše bylo robustní, u civica sem tam něco povrzává, bohužel daň za extravagantí design.

Takže suma sumárum, civic se mi líbí, i přes všechny neduhy jsem s ním spokojený, ale accord byl a je lepší vozidlo. Pouze můj názor.

--
25. Listopad 2014 - 19:39
ritorezky
Obrázek uživatele ritorezky
příspěvků: 16
majitel jiné generace

Vim že porovnavam dva odlišny auta,ale jako zajima me kvalita laku oproti UFU, zpracovani interieru-použity materialy oproti UFU,podvozek a celkovo co řekne majitel accorda na ufo.a do accorda jedine 2,4 manual,težko se hleda pekny kousek ale co když Směju se

--
25. Listopad 2014 - 19:32
nexus_cz
Obrázek uživatele nexus_cz
příspěvků: 2438
bývalý majitel

Zeptej se Bullyho, muze porovnat naftovy Tourer 7G a CTR8 nejlepe.

--
25. Listopad 2014 - 18:58
palmexman
Obrázek uživatele palmexman
příspěvků: 396
bývalý majitel

Accorda jsem neměl a Civic mám krátce, ale.
Porovnáváš jiné třídy aut. Sedni si do Felicie a Octavie. Ty auta jsou jinde.
Tohle se dá očekávat u Accorda, na něj jsou vůbec slyšet ódy. Problém vidím ve 2.4 (předpokládám chceš manuál) najít hezkej kus bude VELMI složité v Německu natož v ČR. Cenově budeš nad limitem hezkého ufa.

--
25. Listopad 2014 - 18:36

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".