Zkušenosti s Hondou Civic 1.8 Sport po 200 tis.?

Dobry den,

jake mate zkusenosti se Civicem, po najzedu pres 200 tis.? Koupil jsem si toto auto (nove) v roce 2008 a jiz jsem presvihnul najezd 200 tis. Chystam se na vetsi servis - vymena chl. kapaliny, brzdove atd., serizeni ventilu, ale chci se zeptat Vas zkusenejsich, na co si dat jeste pozor, co zkontrolovat apod. a nebo co rovnou radeji vymenit (nejde mi o standardni komponenty = brzdy, olej atd., to je samozrejmnost)? Trapi me, mozna ze od zacatku, prejezdy nerovnosti, kdy to pod prednima kolama pekne zarachoti, ale stabil. tyce jsou po mem vyzkouseni, i vyzkouseni ze strany servisaka v poradku - neni tam citit vule (klepani). Dale slysim po nastartovani vychazet z motorove casti takovy cvrlikajici yvuk, ktery se po kratke dobe (minuta?) ztrati. Auto neplanuju prodat, je to me prvni a zbavovat se ho nechci, ale rad bych, aby jeste aspon tu 100 vku odkroutilo Směju se. Dekuji.

Vložil gandalf8888, 9. Březen 2017 - 8:53

zitnyp
Obrázek uživatele zitnyp
Administrátor
bývalý majitel

Ja budu menit i oba homoklouby, ten pravej jeste nevykazuje zadny znamky defektu, ale ten levej co jsem ho dneska konecne dostal ven, tak vykazuje takoveho zadrhavani Směju se

467672.pngPetr Žitný - LinkedIn

--
18. Březen 2017 - 16:37
gandalf8888
5D 1.8 Sport
mám od: 15.2. 2008
v provozu od: 15.2. 2008

Ja menil spojku kolem 190 tis. km, ale jak pisete, jeste by dala, jen me stvalo roztrepani auta pri rozjezdu = nahodile, nemoznost obcas zaradit jednicku atd., tak jsem to nechal vymenit a od te doby musim uznat je to daleko lepsi. Nyni mam 220 tis. a musim rict, ze diky dodatecnym upravam (podlepeni plastu apod.) je to auto v daleko lepsi kondici (komforu) nez snad na zacatku, kdy jsem si ho koupil Směju se.

--
18. Březen 2017 - 15:10
zitnyp
Obrázek uživatele zitnyp
Administrátor
bývalý majitel

Ja ted budu resit spojku s nedozitejma 200tkm, ale 200tkm by dala Směju se

467672.pngPetr Žitný - LinkedIn

--
17. Březen 2017 - 20:56
gandalf8888
5D 1.8 Sport
mám od: 15.2. 2008
v provozu od: 15.2. 2008

Auto proslo vcera kompletnim servisem - vymena oleje, filtru, brzdove kapaliny, chladici kapaliny, oleje v prevodovce a i serizeni ventilu atd. a ten "cvrlikajici" zvuk je po serizeni pryc. Zaroven jsem nechal podlepit po cele delce ten plast v dolni casti okna (pod steraci) a musim uznat, ze i kdyz se jedna o takovou blbost, tak hodne pazvuku z kabiny zmizelo. Urcite to doporucuju (pruhledna oboustranne lepici paska z OBI).

--
17. Březen 2017 - 13:19
dodo
bývalý majitel

Cvrlikani muze delat PCV ventil odvetrani klikovy skrine. Zni to jako lozisko. Da se to vyzkouset. Kdyz se stiskne hadicka za nim, tak by to melo prestat.
Jinak je tu tema na co se zamerit pri koupi. Tak si to projdi.

dodo

--
10. Březen 2017 - 8:21
niio
bývalý majitel

cvrlikanie je lozisko na nejakej remenici a klepanie su capy na tyci riadenia

--
9. Březen 2017 - 9:35

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".