Svítí VSA

čestík, svítí mi kontrolka systému VSA. ABS bez problémů funguje, všechny pojistky jsou OK. Tlačítko pro deaktivaci po rosvícení světel sice nesvítí ale je zapojené tak tím asi nebude. Auto bylo bourané na pravé zadní kolo a byly vypáleny boční pytle. Taky by to mohlo být čidlem v kole, ale to by zas ABS nefungovalo, nebo se mílím??? Nechci zbytečně platit za diagnostiku. Ale třeba stačí smazat chybu... Poraďte.. Dík

Vložil Hondza Siviš, 2. Březen 2012 - 19:19
 

Bully
Obrázek uživatele Bully
příspěvků: 1955
bývalý majitel

Co vim tak i u koncernu ASR funguje stejne- ubere vykon motoru. Resp. jde o automaticke drzeni otacek a tim vykonu/krouticiho momentu v takovem rozsahu aby nedochazelo k prokluzu kol. Jako u Hondy (pri zapnutem systemu VSA).
Chybu pujde smazat jenom jestli jde o sporadickou zavadu, pokud mas s VSA opravdu problem tak bud nepujde smazat vubec nebo se bude kontrolka rozsvicovat porad. Zkousel jsi jestli ti protiprokluz vubec funguje?
____________________________________________

Civic Type-R 8G Beruna

--
2. Březen 2012 - 23:49
Hondza Siviš
Obrázek uživatele Hondza Siviš
příspěvků: 4
bývalý majitel

To mi je jasné, ale VSA neboli ESP+ASR by mělo řídit pumpa ABS. Nevím jak tady funguje ASR, ale u VW ABS přibržďuje protáčející kola kdežto třeba u Mazdy snižuje prokluz kol snížením toč.momentu motoru...

--
2. Březen 2012 - 23:06
Bully
Obrázek uživatele Bully
příspěvků: 1955
bývalý majitel

ABS a VSA jsou 2 ruzne systemy, klidne se muze stat ze ti jeden z nich funguje a druhy ne. Co mas za zavadu ti neporadi nikdo bez diagnostiky. Stoji zhruba to same jako 12 litru benzinu.
____________________________________________

Civic Type-R 8G Beruna

--
2. Březen 2012 - 21:41

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".