Přední zástěrky

Přední (příplatkové) zástěrky jsou neohebné, takže jimi dříve nebo později asi každý někde zadrhne. Mi se to povedlo dnes. Díky tomu, že se jedná o neohebný kus plastu, tak je lehce rozdrbaný celý podběh.Bez zástěrek se mi jezdit nechce (obzvlášť v zimě), ale ty pevné tvrdé kusy plastu jsou asi jen pro zlost. Svépomocí se mi gumové zástěrky vyrábět nechce, ale možná to dopadne tak, že ty stávající demontuji, ořežu pilkou a nalepím na ně kus ohebné gumy podobných rozměrů jako mají originální šmejdy. Máte už někdo nějaké systémové řešení ?

Vložil Shi, 9. Září 2008 - 15:21
 

pepec
příspěvků: 619
5D 1.8 Sport
mám od: 6.10. 2006

Shi napsal:
Přední (příplatkové) zástěrky jsou neohebné, takže jimi dříve nebo později asi každý někde zadrhne. ..... Máte už někdo nějaké systémové řešení ?

Ja som to tu uz niekde pisal. Moje predne zasterky mi roz.... vsetky plasty ku ktorym boli primontovane alebo ktorych sa len dotykali. Kedze v BA sa klasicky parkuje na obrubnikoch roznej vysky, som fakt po necelom roku ich zhodil a lezia mi v garazi.

A rozdiel so zasterkami alebo bez ? Auto od prednych kolies vobec nie je zasvinene. Takze rozdiel su len tie roz... plasty. Takze predne zasterky NEBRAT !!!

Pepec
8G 1,8 SPORT Royal Blue Pearl
lovec UFOnov

--
11. Září 2008 - 19:34
bbbbbbbbbbbbbbbb
příspěvků: 76
náhodný návštěvník

lukas napsal:

K zasterkam takova poznamka, vite proc jsou "zakazany" v nemecku? Vraci pod pod kola vodu a riziko akvaplaningu se zvysuje nez bez nich.

Zástěrky mám honďácký vpředu i vzadu a zatím naštěstí bez problému - klep klep na dřevo...
Přes Německo jezdím často a naštěstí jsem tam nikdy žádnej problém neměl (teda kromě přeročení rychlosti, což se zástěrkama nesouvisí... Mrk
Ale že by tam byly vysloveně zakázaný, to teda fakt nevím, nicméně to nevylučuju. Co mi ale nejde do hlavy, jak můžou zvyšovat riziko akvaplanningu??? To prosím o nějaký vysvětlení...
Vždyť jsou přece vždycky až za kolem a že by tam vytvářely např. v důsledku nějakýho aerodynamickýho víření nějaký proudy, který by zachycenou vodu vracely dopředu ještě před kolo a tím zvyšovaly vodní sloupec před kolem, to si fakt neumím představit?!
Jinak jsem s nima docela spokojenej. Dal jsem je hlavně kvůli těm Borbetům XL, na kterých jezdím - díky nižšímu ET skoro lícujou s lemem blatníku a tak při sebemenším vytočení kol se všechen binec ze silnice nahodil na dveře...

--
10. Září 2008 - 19:40
Shi
příspěvků: 1025
bývalý majitel

lukas: To je pro me novinka, ale dava to smysl.

--
9. Září 2008 - 16:44
lukas
Obrázek uživatele lukas
příspěvků: 515
3D 1.8 Sport
mám od: 19.12. 2007

K zasterkam takova poznamka, vite proc jsou "zakazany" v nemecku? Vraci pod pod kola vodu a riziko akvaplaningu se zvysuje nez bez nich.

--
9. Září 2008 - 16:26

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".