Novy Civic - poradite?

Diskusia je uz o niecom uplne inom, takze tento uvodny post novy prispievatelia nemusia ani citat. Kazdopadne ho tu nehavam.

Som tu novy a neviem, ci pisem do spravnej sekcie, ale chcem sa nieco spytat.
Coskoro (do mesiaca) - asi v aprili, chceme kupovat nove auto. Bude nim takmer naisto Civic 5D 8g. Bude to Sport iVTEC 1.8 alebo Sport diesel 2.2. Mame maly najazd, tak zrejme kupime benzin.
Kupovat budu rodicia (ja som len syn majitela Směju se ), ale strasne sa tesim na jazdy s tymto autom, hoci o rok uz idem studovat druhy stupen na vysokej do Bratislavy a doma nebudem casto.

Osobne by som prijal automaticku prevodovku (otec tejto myslienke nie je vobec nakloneny). Na honda stranke je pisane, ze stoji 40 000,-Sk. K niektorym automatickym prevodovkam som cital take veci, ze su tak inteligentne, ze ak stlacim plyn naplno, tak automatiky podradi aby dosiahla vyssie otacky a tak rychly rozjazd. Ja som technicky zalozeny typ, takze mne by nechybalo klasicke radenie pakov a spojka. Nie som si vsak isty ako je automaticka spojka v Civicu riesena a tak sa chcem spytat vas a bolo by fajn ak by sa tu nasli co automaticku maju, aby som si mohol precitat ich reakcie a nazory. Zaujima ma:

- Je to plne automaticka prevodovka bez nutnosti manualneho radenia bez spojky?
- Je dost inteligentna - nestrati auto na vykone?
- Ako vyzera radiaca paka?
- Aky mate nazor na automaticku prevodovku vy? :)

Ak mozem, este by ma zaujimali dalsie veci:
- Tesi ma startovanie na gombik, ale mnohym vadi, ze je nutne otocit klucom. Je to podla vas neprijemne?
- Na navigaciu pouzivam HTC TyTN II alebo FSC Loox 720 + BT-338 Navilock. Vsimol som si, ze napajanie je umiestnene az za riadiacou pakou, co ma troska mrzi. Ako riesite tento problem? Dlhsim kablom aby nezavadzal riadiacej pake?
- Chceli by sme ciernu farbu. Ake mate skusenosti s ciernou? Ako rychlo sa auto zaspini? :)

Honda dava teraz moznost nakupu na splatky na 3 roky bez navysenia. Bude podla vas mozne este aj tak zjednat cenu o 20 000,-Sk menej (aby som lahsie presvedcil otca na automaticku prevodovku)?
Nevie niekto nahodou kedy honda planuje zlacnovanie Civica? Je na trhu uz dlhu dobu bez zmeny ceny a preto si rodicia myslia, ze by mohol do leta zlacniet aj o 100 000,-Sk.

Mal by som dalsie otazky, ale tak toto staci, je toho dost vidim.
Dakujem za reakcie.

Vložil inetMark, 16. Březen 2008 - 14:53
 

lukas
Obrázek uživatele lukas
příspěvků: 515
3D 1.8 Sport
mám od: 19.12. 2007

inetMark napsal:
Mozno ma len troska mrzi, ze za tuto cenu sme mohli mat aj xenony a dualnu klimu

No nevim, dualni auto klimu sem mel ve Stilu a tyhle hatche sou moc maly na to aby to melo nejakej efekt, chce to vetsi auto pak je to znatelny, takhle se ten vzduch hned promicha. No a xenony v parabole nejsou zly, nicmene cockovy by byly daleko lepsi (oni proste kreslej lip, at si rika kdo chce, co chce ale je to tak.)

--
15. Červen 2008 - 21:42
Luky87
příspěvků: 547
bývalý majitel

inetMark napsal:
PS:
Niekto ked sme kupovali auto vravel, ze Civic nezlacie do leta o 50 000 (alebo 100 000) + leasing na splatky.
Ja len tolko, ze akcia je tu a je moznost kupit Civica na splatky bez navysenia so slavou 70 000,-Sk. Podla mna je to super ponuka. Ja osobne nelutujem, s autickom sa uz 2 mesiace vytesujem. Mozno ma len troska mrzi, ze za tuto cenu sme mohli mat aj xenony a dualnu klimu, ale tak nie je to taky problem.

Mam inac pocit, ze Civicov (aspon na Slovensku) pribuda a to pomerne vo velkych poctoch. Pred rokom, bola rarita vidiet v Nitre ci Novych Zamkoch Civica, dnes uz je problem ich nestretnut Směju se
No je to tak, to auto aj ked je roku 2006, tak stale ma co ponuknut oproti konkurentom vo svojej triede.

To mas pravdu...v nitre minimalne jedneho za den stretnem, ale som aj rad aspon ludia vedia ocenit kvalitu a krasne auticko...
Dufam,ze ked stretnes kolegu civica tak zablikas a pozdravis Mrk

--
15. Červen 2008 - 13:11
inetMark
Obrázek uživatele inetMark
příspěvků: 43
5D 1.8 Sport
mám od: 15.4. 2008

PS:
Niekto ked sme kupovali auto vravel, ze Civic nezlacie do leta o 50 000 (alebo 100 000) + leasing na splatky.
Ja len tolko, ze akcia je tu a je moznost kupit Civica na splatky bez navysenia so slavou 70 000,-Sk. Podla mna je to super ponuka. Ja osobne nelutujem, s autickom sa uz 2 mesiace vytesujem. Mozno ma len troska mrzi, ze za tuto cenu sme mohli mat aj xenony a dualnu klimu, ale tak nie je to taky problem.

Mam inac pocit, ze Civicov (aspon na Slovensku) pribuda a to pomerne vo velkych poctoch. Pred rokom, bola rarita vidiet v Nitre ci Novych Zamkoch Civica, dnes uz je problem ich nestretnut Směju se
No je to tak, to auto aj ked je roku 2006, tak stale ma co ponuknut oproti konkurentom vo svojej triede.

--
13. Červen 2008 - 10:29
pepec
příspěvků: 619
5D 1.8 Sport
mám od: 6.10. 2006

No ja mam trochu iny nazor. Mam auta ( od roku 2000 ) poistene v Allianzi, ale nie cez pobocku ale cez externu kancelariu, ktora robi poistenia celeho portfolia Allianzu. Zatial mam stav taky ze som zaplatil Allianzu asi tolko kolko vyplatili oni mne. Ani totalke nebola nejaka tragicka udalost, do tyzdna po uznani totlanej skody som mal prachy na ucte. Takze je to take nerozhodne, ci malu alebo velku poistovnu. So sluzbami a pristupom takmer nekonecna spokojnost, ked bolo treba nieco riesit a ja som robil v PRG, a doma bol len cez vikendy, tak sme sa dohodli a kvoli mne prisli do ofisu v sobotu. Takze Allianz podla mna nie je zla volba, najma ked vam nejde o usetrenie koruny na poistnom, ktore vam spocitaju pri rieseni skody.

Pepec
8G 1,8 SPORT Royal Blue Pearl
lovec UFOnov

--
18. Duben 2008 - 11:26
Shi
příspěvků: 1022
bývalý majitel

tommykk napsal:
Koho by sis tedy vybral ty, kdyz mas tolik zivotnich zkusennosti??!

V zásadě si myslím, že čím větší pojišťovna (firma), tím míň si váží svých klientů. Na České pojišťovně, České spořitelně nebo Českém telekomu (=Telefonica = O2) je to podle mých zkušeností jasně vidět.

Primárním cílem každé pojišťovny je vyplatit klientům co nejméně, takže pojišťovny se mohou dělit pouze na špatné, hrozné a příšterné a stejně tak pojistky. Když si přečteš libvolnou pojišťovací smlouvu, tak jsou v ní mezery, kterými se pojišťovna vyvlékne z plnění skoro kdykoliv se jí zamane. Opravdu vtipné jsou např. smlouvy na životní pojištění, četl jsem čtyři různé a ve všech jsem našel díry velikosti středně velkých vrat. A to nemám právní vzdělání.

Jak už jsem psal, Civika jsem pojistil u Triglavu. Rozumná cena, rozumná vstřícnost, když jim telefonuješ tak mluvíš s konkrétním člověkem a ne s s infolinkou atd. A smlouvu budou míst stejně děravou jako každá jiná pojišťovna.

--
17. Duben 2008 - 20:45
Tomík010
Obrázek uživatele Tomík010
Administrátor
příspěvků: 583
5D 1.8 Sport
mám od: 11.5. 2006

Mam s Uniqou take jen pozitivni zkusenosti. Pojistka bezkonkurencne nejlevnejsi, sice bydlim mimo Prahu ale zase mi je pod 30 Mrk
Na podzim naprosto bez problemu a rychle zaplatili vymenu zadni napravy a dvou litych disku (pri smyku jsem vzal obrubnik) na aute na pohled nic nebylo, ale oprava za 80.000 Jsem zděšený

--
17. Duben 2008 - 18:46
tommykk
příspěvků: 357
5D 1.8 Sport
mám od: 4.11. 2006

to Shi: Tak mame asi kazdy jine zkusennosti. Ceska uz nam nekolikrat zaplatila naprosto bez problemu, proto jsem k ni presel i ja. Nechci nikoho vychvalovat, ani preferovat, jen jsem rekl sve nazory. Az me posmeli, pujdu zas jinam....

Ja treba take nemam dobre zazitky s Kooperativou a Generali.

Koho by sis tedy vybral ty, kdyz mas tolik zivotnich zkusennosti??!

Nepopiram ze Uniqa je nejlevnejsi, hlavne pro lidi nad 50 s bydlistem mimo Prahu. Coz ja nejsem Koulím očimaAndílek :-\

--
17. Duben 2008 - 15:13
pepavasa
Obrázek uživatele pepavasa
Administrátor
příspěvků: 2241
4D Hybrid
mám od: 5.2. 2007

Já si na Uniqu také nemůžu stěžovat, zatím jsem u nich neměl žádné plnění, kleppity, klepity, klep. Vyjednal jsem si pojistku POV+KASKO(10%)+SKLO za 7.940 Kč ročně na cenu auta 580.00 Kč. Bezkonkurenční. Směju se

   

--
17. Duben 2008 - 13:37
Shi
příspěvků: 1022
bývalý majitel

tommykk napsal:

Ted mam radeji Ceskou, platim sice o 3,5t rocne vic....Ale aspon trochu jistotu.

Obávám se, že tvoje nadšení pro "Českou" je jen nedostatek životních zkušeností. Naše zkušenosti jsou přesně opačné:
- slíbenou právní podporu neposkytli
- upozornění, že je jejich pojištěnci zcela neprávem přiřknuta vina a oni by měli platit za škodu, kterou zavinil někdo jiný je taky nevzrušilo,
- jakoukoliv jinou podporu také neposkytli, takže ze zpackané policejní práce jsme se museli vysekat sami
- upozornění, že se na ně peče pojistný podvod je vůbec nezajímalo (škoda tak za 50 000,- Kč, "poškozený" tvrdil, že se jedná o totálku za 250 000 Kč, cena vozidla před nehodou byla maximálně 200 000 Kč a o totálku se ani zdaleka nejednalo)

Vítejte u České ...

Abych jim jen nekřivdil - u České fungovala k naší spokojenosti bezplatná odtahovka do nejbližšího servisu.

Civika už mám pojištěného u Triglavu.

--
17. Duben 2008 - 12:21
Iček
Obrázek uživatele Iček
příspěvků: 2643
5D 1.8 Comfort
mám od: 12.6. 2006

Já si na UNIQA pojišťovnu nemůžu stěžovat. Za ty dveře mi bohatě zaplatili, takže jsem na tom asi 2,5x tolik vydělal (rozpočet - oprava svépomocí u Volňase). Ročně jsem platil první dva roky asi 14.000,-- Kč (PR+havárie komplet i s oknem) a teď to bude další dva roky pod 12.000,-- Kč (snížil jsem časovou cenu vozidla). Směju se

To je boží!

--
17. Duben 2008 - 12:13

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".