Hledat |
Letni Pneu Goodyear EAGLE F1 GS-D3 195/45R17 81WAhoj, uvazuju o uzsich pneu. Je mi jasne ze co neni v technicaku tak je na pruser, ale toto snad nebude tak strasny. Chci eliminovat plavani na kolejich a ocekavam i lepsi spotrebu Jde mi o Vas nazor dali byste to tam ? pokud ne tak proc diky Jonesek http://www.prodej-pneu.cz/goodyear-eagle-f1-gs-d3-195-45-r17-81w Vložil Jonesek, 1. Únor 2009 - 23:15
|
4D Hybrid
mám od: 5.2. 2007
2 Shi : Jo máš pravdu zapomněl jsem na vzoreček p=F/S. Takže stopa není široká, ale dlouhá, což je taky nevýhoda.
5D 1.8 Sport
mám od: 3.9. 2007
Super, diky za vysvetleni,
tak z toho asi nic nebude. Holt zustane u toho co tam mam.
Dikec
bývalý majitel
pepavasa: Styčná plocha téměř nezávisí na rozměru pneumatiky a její velikost je určená tlakem v pneumatice. Pro danou hmotnost vozu a daný tlak v gumách je styčná plocha rozměrově vždy téměř stejná, liší se v závislosti na rozměru gumy pouze tvarem.
Důvod je ten, že
p = m*g/S
když se nemění m a p, nemůže se měnit ani S.
bývalý majitel
To se velmi pleteš - Na 17 kolech máš stejný profilový číslo, ale ne stejnej profil!
225/45 R 17 znamená:
šířka gumy 225 mm
výška gumy 45 procent ze šířky, tj 0.45 x 225 mm = 101 mm
17 - průměr hliníkového disku 17 palců
195/45 R17 znamena:
šířka gumy 195 mm
výška gumy 45 procent ze šířky, tj 0.45 x 195 mm = 88 mm
17 - průměr hliníkového disku 17 palců
Abys přibližně zachoval výšku gumy, musel bys použít 195/50 R17 = 0.5 * 195 = 98 mm
4D Hybrid
mám od: 5.2. 2007
Jen laicky. Zmenší se třecí plocha a naroste měrné zatížení, tím pádem se změní adheze a komfort k horšímu a sníží se dovolené zatížení(o 120kg). Řekl bych, že se na suchu prodlouží brzdná dráha. Zlepšení jízdních vlastností na mokru to nemůže vynahradit.
5D 1.8 Sport
mám od: 3.9. 2007
Ahoj, profil mam na 17 stejny.
s temea kolejema no ja prave ze nevim tak se ptam . Dikec . kazdopadne s tou spotrebou mas pravdu
Jeste nekdo nejaky nazor? Diky
Jonesek
bývalý majitel
Snížíš si tím profil, takže to bude tvrdé jako bys jezdil na 18" gumách. Nevím nakolik plavání souvisí se šířkou gumy, podle mě souvisí spíš s výškou gumy, tedy profilem, takže dle mého laického názoru si plavání v kolejích ještě zhoršíš.
Chceš-li nižší spotřebu, tak si místo špičkových goodyearů pořiď něco z řady Michelin energy, ale zapomeň na špičkové jízdní vlastnosti a rychlostní index W.
Na tvém místě kdybych chtěl ušetřit peníze tak bych zůstal u legálního 205/55R16, pořídil si nějaké normální kvalitní nesportovní gumy za výhodnou cenu, dával si bacha abych jezdil s lehkou nohou a ranec bych ušetřil tím, že bych si na servisní prohlídky vozil vlastní motorový olej a vyhýbal se předraženým servisům ve větších městech
Způsob jízdy má mnohem větší vliv, než cokoliv jiného. Přechodem z 225 na 195 ušetříš tak 0,3l/100 km, rozumnou jízdou ušetříš i víc než 1L/100 km.