Leasing

chyshney napsal:
Nikdy som leasingovu zmluvu nevidel, ale vraj su problemy pri nehodach, odcudzeniu a tak. Ale zalezi od zmluvy.

v-tec-inside napsal:
mal som par nehod a leasingovky sa to vobec ani nedotklo, to ide vsetko cez poistovnu. Ale je pravda ze neviem ako je to pri totalke a odcudzeni, to si treba zistit.

funtomino napsal:
kolega mal totalku (celna zrazka v lamaci do stlpa - poladovica) a este to poistovna neuzavrela, tak nevie co sa stane. Auto mal cez leasing. Som zvedavy tiez, ako to dopadne. Budem vas informovat.

xxxrichard napsal:
Ja som mal totalku, doriesenie trvalo nekonecne tri mesiace (spravy od policie, poistovne a pod...), v jednoduchosti leasingovka odcitala od ceny leasingu cenu auta den pred nehodou (stanovene cez nejaky soft co maju na poistovniach - platila poistovna) a zaplatene splatky a vratila mi preplatok. Horsie je to ked je zaplatena mensia pomerna cast na splatkach, pretoze leasigovka si vzdy skasiruje svoj zisk. Potom treba (ak to ide) ukecat poistovaka aby dal vacsiu hodnotu auta, pretoze sa moze stat ze bude potrebne leasingovke este nieco doplatit... (tyka sa hlavne śtarsich aut). Takto to slo cez OTP leasing a Alianz, pri inych positovniach/leasingovkach to moze byt odlisne.
PS. preplatok bol po polovici doby splacania auta (jazdenka) s akontaciou 20% a nahradou zo strany poistovne v 2/3 kupnej ceny auta 5.000 Sk Varování

džulio napsal:
takze v skratke je to asi takto...ked mas lizing a auto ukradnu alebo mam totalku,tak neuvidim ani peniaze co som zaplatil ani auto uz nebudem mat ?je to spravne?

pegin napsal:
může se ti dokonce stát, že budeš doplácet leasingovce rozdíl mezi úhradou do pojišťovny a nesplacenou částí auta. Proti takové situaci slouží GAP pojištění.
Vložil jc, 8. Březen 2009 - 15:02
 

chyshney
příspěvků: 433
5D 1.8 Sport
mám od: 10.3. 2008

To poistenie skor zavisi, ako si to vies vybavit. Ja som nove auto poistil za najlepsiu poistku, aku mi z 3 poistovni ponukli (zvazoval som aj podmienky). Po roku mi planovali znizit o nejakych 5%. Tak som ho odhlasil a nechal som poistenie na ekonomickom poradcovi. Oni maju svoje zmluvy s poistovnami (tak ako lizingovky) a teraz platim asi o 40% menej, ako som si vedel ja vybavit. Tj. 530Eur. A mam v tom predne sklo a 2% spoluucast. Verim, ze sa da vybavit aj menej, ale je to pre mna urcite prijemna zmena oproti minulemu roku. Směju se

Inac vdaka za nazory ohladom lizingovky. Ono ked sa nic nedeje, tak vsetko fici ako ma. Horsie je, ked nastanu z nejakeho dovodu problemy. To je ale rovnake aj pri banke, poistovni ci tej lizingovke...

--
11. Březen 2009 - 23:06
rybiz
Obrázek uživatele rybiz
příspěvků: 1092
bývalý majitel

Jde, ale nesmíš mít pojištění součástí leasingu. Předchozí auto jsem měl na leasing a povinné i havarijní pojištění jsem si zařizoval i platil sám. Mrk

Jinak taky mohu potvrdit vše co napsal Ivoos.

--
11. Březen 2009 - 21:55
Tomík010
Obrázek uživatele Tomík010
Administrátor
příspěvků: 583
5D 1.8 Sport
mám od: 11.5. 2006

Proti leasingu nic nemam, ostatne predchozi auto jsem na nej rovnez poridil, a v podstate muzu potvrdit temer vse co tu pise Ivoos.
Az na to pojisteni. Pred tremi lety jsem pojistil noveho ufona za 16959,- komplet se spoluucasti 5%, a kazdy rok uzaviram novou pojistku, vzdy o neco levnejsi. To u leasingu nejde.

--
11. Březen 2009 - 20:36
Ivoos
příspěvků: 166
bývalý majitel

Popravdě řečeo nevím, nikdy jsem se si s něčím takovým starosti nedělal a když jsem se rozhodl pokovit skla, tak jsem to prostě udělal. Neznám nikoho, kdo pravidelně splácí auto na leasig aby měl s něčím takovím problém. Leasingovka se o tebe a auto začne zajímat, až v okamžiku když přestanes splácet. V mém případě jsem byl v kontaktu s leasingovkou, jen první den, když jsem auto koupil a poslední den, když jsem ho doplatil a to všechno vždy proběhlo poštou, takže vlastně jsem nikdy osobně s nikým z leasingovky v kontaktu nebyl. Podle mně si můžeš na autě udělat všechno co nevyžaduje změnu v TP a je homologováno pro auto, to znamená že s tím bez problému projdeš technickou. Pokud chceš na auto namontovat něco co vyžaduje změnu v TP jako např. tažně zařízení nebo dopsat větší kola atd., tak jen požadáš leasingovku o zapůjčení TP provedeš změnu a je to vyřízeno, samozřejmě to plátí jen pokud to co děláš odpovídá předpisům, v tom případě leasingovka nikdy žádné potíže nedělá. Je jasné že pokud na auto dáš cokoliv co neodpovídá předpisům, tak je to stejný průšvih, jako by auto bylo tvoje, budeš mít problém s technickou a policajatam, ale pokud budeš splácet tak leasingovce to je jedno. Je tady hodně odpůrců leasingu, ale já mám s leasingovkama jen dobré zkušeností, takže kromě toho že hold auto přeplatím, v tom žádnou jinou nevýhodu, která by mě nějak omezovala nevidím.
PS: Výhoda leasingu je vždy výhodnější pojištění, takzě v mém případě je to 16tis ročně s 5% spoluúčastí, samo včetně povinného ručení na 2.2. Řekl bych že je to tak minimálně o 5tis míň než kdybych ho pojišťoval jako majitel nově koupeného auta za hotovku. Takže i když auto na leasing o něco přeplatím, tak alespoň tímto se par kaček vrátí.

--
11. Březen 2009 - 18:19
chyshney
příspěvků: 433
5D 1.8 Sport
mám od: 10.3. 2008

Ako je to v pripade, ked si chces dodatocne nainstalovat nevratne upravy ako pieskovanie skiel pripadne nejake tuningove upravy. Je to oficialne povolene, alebo na to nemas ako prevadzkovatel pravo?

--
11. Březen 2009 - 17:32
Ivoos
příspěvků: 166
bývalý majitel

Každý úvěr, leasing, půjčka, hypotéka, prostě vše je vždy nevýhodné. Je jasné, že nikdo ti dneska nepujčí peníze, aniž by chtěl zpátky něco na víc. Před koupi jsem samozřejmě taktéž uvažoval o úvěru, ale po porovnání všech nabídek co jsem měl, tak stejně vyhrál leasing, úvěr se vyplatí spíše na ojetiny ( a můžu říct že těch kalkulací co jsem si nechal vyrobit, jsem měl opravdu hodně a propočítaval hodně dlouho včetně všeho i pojištění prostě kolik mě za ty 4 roky co plánuju to auto mít bude vše stát ). Auto za hotové má určitě pro spoustu lidí svoje kouzlo, já v tom vidím jen ten jeden řádek ve velkém techničáku že nejsem majitel ale pouze provozovatel, jinak to pro mě nic víc neznamená. Auta na lesing kupuji už přes deset let a nikdy jsem nepocítil žadné omezení v čemkoliv. Já to beru z hlediska, že těch 50tis, které dám leasingovce během 4 let na víc mi ten můj půlmilon, který mi zůstane na účtě a otočím během těch pár let za rozumější věci vydělá o kapánek víc než jen těch 50tis o které příjdu. No a pokud má někdo peníze na auto za hotové, tak by mě překvapilo, pokud by neměl na splátky. Takový expert, si nezaslouží jezdit v tak skvělém autě jako je HONDAAAAAA. Vyplazuju jazyk

--
11. Březen 2009 - 1:05
kostal
Obrázek uživatele kostal
příspěvků: 220
5D 1.4 Comfort
mám od: 3.2. 2008

Leasing je tak trochu lichva. Jsem zděšený
Když auto není na firmu tak je výhodnější úvěr.
Nejlepší je auto za hotové, je moje a nenechám vydělat leasingovce ani bance a hlavně se nemusím bát, že nebudu mít na splátky!

--
10. Březen 2009 - 23:17
pepec
příspěvků: 619
5D 1.8 Sport
mám od: 6.10. 2006

Este existuje aj BSU - bezucelovy spotrebny uver Směju se Auto je tvoje hned, a ako si ho poistis, je tvoja vec.

Pepec
8G 1,8 SPORT Royal Blue Pearl
lovec UFOnov

--
10. Březen 2009 - 22:53
Ivoos
příspěvků: 166
bývalý majitel

To máš naprostou pravdu. Otázka je jestli je to až taková nevýhoda jak to vypadá. Je pravda že ojetinu bych si na leasing asi taky nikdy nekoupil, ale u nového auto,hm hm hm to je horší rozhodnutí. Mít na účtě 500tis nebo nemít. Přece jen se ty penízky můžou hodit i na jinou hračku.

--
9. Březen 2009 - 22:58
Doc46
Obrázek uživatele Doc46
příspěvků: 50
čekatel

Ivoos napsal:
Podle mého názoru je v dnešní době výhodnější koupit nové auto na leasing i v případě že disponuji danou hotovosti. Přeplacení auta u většiny leasingu je více méně velmi přijatelné

Hlasitě se smějuHlasitě se smějuHlasitě se směju Na leasingu je nejlepsi, ze dokud ho clovek nesplati, tak auto neni jeho. Leasing nikdy Vyplazuju jazyk

--
9. Březen 2009 - 20:23

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".