kupit ci nekupit?

Caute,

premyslam nad tymto kuskom a potrebujem od vas radu:

http://autocentrum.businesslease.sk//predaj/detail/123

po telefonate a zisteni VIN som si ho omrkol najprv tu:

http://www.zkontrolujsiauto.cz/ 0315990239

dalej som si ho bol preverit v Omnii hlavne kvoli tej "oprave podľa obhliadky poisťovne" (mimochodom velmi ochotny prijmaci technik) tam mi na monitore ukazal ze sa tam len nieco lakovalo. predpokladam ze nic vazne (btw som total laik).

no a dnes som si ho bol omrknut s kamosom mechanikom. zvonku vyzera az na par skrabancov ok. akurat som mal pocit ze trochu nesedelo tesnenie na dverach vodica inac nic. interier vyzera ako novy. potom ho chalan skontroloval aj cez diagnostiku a tiez sa zdalo byt vsetko ok. pocas skusobnej jazdy sme nic zasadne nepostrehli. vsetko sa zdalo byt v poriadku. dalej sme ho zobrali do nedalekej IMPY na dvihak a tu sa dostavame k problemu. stav silentblokov, brzdovych dosticek a neviem coho este bol v sulade s najazdenymi km. ale zo spodu pod krytom motora bol vyteceny resp. presakoval olej. predajca z business lease sa uz velice ponahlal takze sme sa nedostali k tomu co to vlastne bolo. kamos mechanik mi opisal pre mna nejaky komplikovany proces pocas ktoreho by zistil ze co by to mohlo byt lenze dnes uz na to nebol cas...tak som sa vas teda chcel opytat co mam teraz robit? Smích nemate s tymto problemom nejake skusenosti?co by to mohlo byt?mam dat od auta ruky prec?

diky moc

Vložil madandbad, 6. Březen 2014 - 21:24
 

niio
příspěvků: 1655
bývalý majitel

jedna sa o fleetove auta zo slovnaftu. po Ba jazdia minimalne dve uz odpredane, uplne identicke, vratane SPZ BA 41x XL. Jedno mam ja a druhe, ked som videl, tak som sa zlakol, ze kto mi ukradol auto.
Po pravnej stranke by mali byt uplne OK, co sa tyka technickeho stavu, tak v omnii by tie auta mali poznat, ked ich servisovali. ten nakvapkany olej treba preverit, inac by som do toho nesiel. Cenu by som tiez videl asi k jednaniu, ja som ho kupoval este v zaruke za 8apol a najazdenych 75k.
Nepozdava sa mi ale pocet tych km, ja som mal na tachaci +- uplne identicke cislo, nemusi to nevyhnutne znamenat, ze su stocene, mozno len jazdili nonstop tu istu trasu....

--
7. Březen 2014 - 11:47
kocour
Obrázek uživatele kocour
příspěvků: 230
5D 2.2 Comfort
mám od: 24.1. 2011

koukni na sportovníauta.cz... je tam pár pěknejch kousku Palec nahoru

--
7. Březen 2014 - 11:21
DavidK
příspěvků: 197
bývalý majitel

Mě se to už od pohledu nezdá, ale třeba se pletu. Je to jen základ a to za ty peníze nic moc. Navíc prosakující olej u civica to značí problém. Obecně platí, že když u toho auta nemáš dobrý pocit, tak nebrat..

--
7. Březen 2014 - 10:30
madandbad
příspěvků: 1
čekatel

este ma tak napadlo ze to auto bolo naposledy na servisnej kontrole po 40 000 km (teraz ma 75 000)...kamos mechanik mi vravel ze olej este nie je taky cierny jak cakal ze bude Směju se)...ma to teda stare filtre, stary olej...

--
7. Březen 2014 - 9:44
Storm
Obrázek uživatele Storm
příspěvků: 1389
majitel jiné Hondy

Olej může prosakovat kolem filtru nebo vypouštěcího šroubu nebo u šroubů převodovky. Samozřejmě může jít i o vážnější věc. Bez podrobnějšího zkoumání, co je příčinou, bych do toho nešel. Možná že prodejce spěchal, aby se ně něco nepřišlo...

--
6. Březen 2014 - 22:01

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".