Honda Deutschland povolává modely CIVIC 2006 do servisu

Honda ruft Civic zurück.
Honda ruft in Deutschland 1.700 Civic-Modelle aus dem Modelljahr 2006 wegen eines Mangels im Bereich des Kraftstoffsystems in die Werkstätten zurück. Wie ein Sprecher von Honda gegenüber auto-motor-und-sport.de erklärte, sind weltweit von der Aktion 11.197 Fahrzeuge betroffen.

Bei diesen Modellen sei im Rahmen der Unterwasser-Tankprüfung eines Zulieferers Wasser in die Steckverbindung zur Kraftstoffpumpe eingedrungen.
Im Verlauf kann bei den betroffenen Modelle die Steckverbindung oxidieren, sodass der Motor während der Fahrt ausfallen kann und sich nicht mehr starten lässt.

Nach Angaben des Herstellers werden die Halter offiziell über das Kraftfahrtbundesamt in Flensburg angeschrieben und mit ihren Autos in die Werkstätten gebeten. Dort wird kostenlos die Steckverbindung geprüft und gegebenenfalls ausgetauscht. Honda rechnet mit einer Schadensquote unter den 1.700 Modellen von zwei bis drei Prozent. Es seien keine Unfälle mit Personen- oder Sachschäden bekannt.

HONDA POVOLÁVÁ CIVICY DO OPRAVEN

K vůli závadě v oblasti palivového systému povolává Honda DE cca 1.700 Civiců modelového roku 2006 ke kontrole a nápravě do značkových servisů. Celosvětově se to týká celkem 11.197 vozů.

Jak bylo zjištěno při tlakové kontrole nádrže, proniká voda zástrčkou dávkovače paliva do palivové pumpy. Během času by tato spojka (zástrčka + zásuvka = konektory) mohla zoxydovat, takže by během jízdy mohl zhasnout motor a nešlo by ho znovu nastartovat.

Podle vyjádření výrobce budou majitelé vyzvání k přistavení svých vozů do opravny (podotýkám v SRN- překládám volně), přičemž jim bude zdarma spoj přezkoušen a případ od případu i vyměněn. Honda počítá, že se to bude týkat jen asi 2 až 3 procent v SRN prodaných vozů modelu Civic 8G 2006. Zatím nejsou známy žádné nehody nebo jiná poškození z tohoto titulu a to jak na osobách, tak na vozech.

Pozn.: To se bude zřejmě týkat i nás. Dočkejme času ......

P. S. 02. 10. 2006 - již jsem dostal pozvánku, ale ještě jsem nezabukoval termín u servisu. Za poslední týden jsem najel 1.350 km a CIVIC zatím jede, jezdí a bude jezdit, jak doufám!?

Vložil Iček, 13. Září 2006 - 17:25

jc
Obrázek uživatele jc
bývalý majitel

Taktez negativni... povolan jsem sice nebyl, ale udelali to spolecne s akci EPS Směju se

--
12. Prosinec 2006 - 9:17
pepec
5D 1.8 Sport
mám od: 6.10. 2006

To ja teda plne suhlasim s tym nepozerat na taketo opravy .. ved vidiet svoj oblueny dopravny prostriedok na pitevnom stole a to v tak mladom veku, s vnutornostami porozkladanymi po stole ... to by polozilo aj silnejsie natury Směju se

Pepec
8G 1,8 SPORT Royal Blue Pearl
lovec UFOnov

--
13. Říjen 2006 - 16:06
Iček
Obrázek uživatele Iček
5D 1.8 Comfort
mám od: 12.6. 2006

Už to mám za sebou. V servisu mi nedoporučili, abych se na to díval, tak jsem zalez na kafe. Za půl hodiny to bylo zkontrolováno - negativní. Musí se údajně demontovat tunel s prostřední schránkou za řadící pákou. Prý je ten konektor vodotěsný, ale nějaká vlhkost se do jedné serie konektorů u subdodavatele dostala a nemá se kudy vypařit, tak koroduje až způsobí přerušení proudu a auto se zastaví a nerozjede, jedině až po výměně starého konektoru za nový.

e_czech@volny.cz - Honda CIVIC 8G 1.8 Comfort (od 12. 06. 2006)

--
12. Říjen 2006 - 22:41
Gonda
5D 1.8 Sport
mám od: 5.2. 2006
v provozu od: 14.2. 2015

Kontaktoval som svojho dealera. Moja Honda nie je zo sledovanej série. Směju se

--
27. Září 2006 - 11:10
Dr.ball
Obrázek uživatele Dr.ball
5D 1.8 Executive
mám od: 26.7. 2006

tak vse ok, ale zkontrolovat to museli .) Trvalo to asi 10min.

--
18. Září 2006 - 10:23
BoB
Obrázek uživatele BoB
5D 1.8 Sport
mám od: 30.8. 2006

kontrolu jsme podstoupili minulej pátek...a vše v pořádku...tento problém se náší Hondy netýká...ale povoláni jsme byli... Jsem šokován)

1.8 Sport Galaxy Grey

--
15. Září 2006 - 15:35
volod
Obrázek uživatele volod
5D 1.8 Sport
mám od: 15.1. 2006

aj honda SR povolava do servisu. Mna vsak nie, asi nemam auto z danej serie. Kolegu uz pozvali.

--
14. Září 2006 - 7:23
Dr.ball
Obrázek uživatele Dr.ball
5D 1.8 Executive
mám od: 26.7. 2006

No ja uz jsem byl take povolan, primo od Hondy CR, abych kontaktoval sveho dealera. Jsem objednany na pondelek, tak dam pak vedet.

--
13. Září 2006 - 19:40

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".