Dovoz z USA. Ano nebo ne ?

Dobry den,
mam otazku pro zkusene Hondare. Chtel bych si z USA dovezt novou Hondu. Chtel bych bud Civic nebo Civic Hybrid a nebo popripade CR-V. Z Internetu jsem zjistil ze motory na Civic a Civic Hybrid by mely byt stejne 1.8 a 1.3 L. Na CR-V je trochu rozdil Cechy 2.0 a 2.2 L. v USA je jen 2.4L.
Karoserie CR-V vypada uplne stejne, ale Civic ma rozdily v prednich i zadnich svetlech ,narazniku, kufru apod. jinak vypada identicky.
Moje otazka tedy zni : Ma nekdo zkusenosti nebo zna nekoho kdo dovezl Civic z USA ? V Cechach uz jsem nebyl 13 let a tak nevim jak je to z dostupnosti nahradnich dilu na dovezena auta. Byl bych schopen v pripade havarie sehnat dily na americky vypadajiciho Civica ? (predni svetla,kufr, naraznik apod ?)
Rovnez by mne zajimalo, jestli se vyplati vozit Hybrida, jestli je tam na nej servis apod.?
O dovezeni z USA premyslim proto, ze jsou tady vyrazne levnejsi, i po zaplaceni prepravy atd.
Dekuji Milan.

Vložil Kotlik, 29. Březen 2008 - 23:55
 

Sau
příspěvků: 566
náhodný návštěvník

Pokud je to tak jak říkáš tak sa to vyplatí.. O tom clu a dph, které dělá najvětší pálku, sem nevěděl.. Takto to smysl má.

...only the good die young...

--
31. Březen 2008 - 11:11
Kotlik
Obrázek uživatele Kotlik
příspěvků: 2
čekatel

Podle soucasnych zakonu jestlize vuz v USA vlastnim vice jak pul roku, a v USA ziju vice jak 1 rok tak pri prevozu vozu do CR jsem osvobozen od cla a DPH, jelikoz to uz jsem jednou zaplatil v USA. Musim to jen nejak deklarovat ,ze se stehuji zpet do CR a to auto si privazim jako svuj osobni majetek. V cechach to auto nesmim 1 rok prodat. Prepravu toho auta budu mit zajistenou v kontejneru, ktery mi prijde az na celnici kterou si zvolim v CR, nebo kdekoliv v Evrope (NEMUSI to jit do nemecka a tam se to prekladat na adtahovku). Cely kontejner pro jedno auto by se samozrejme nevyplatil (stoji okolo $ 4600), ale ja se budu stehovat s veskerym svym majetkem, takze na kontejner nalozim jeste svou motorku, ctyrkolku ,veskery nabytek, jizdni kola naradi, no zkratka vsechen majetek co v USA momentalne s rodinou vlastnime. V takovem pripade si myslim, ze uz se mi to vyplati. Ale rad bych nazory ostatnich, jestli se v tom nepletu.
Dekuji

--
30. Březen 2008 - 23:18
Sau
příspěvků: 566
náhodný návštěvník

Pokud stojí Hybrid 23tis dolarů, tak sa to nejak už aj nevyplatí snad.. Počítaj 10% clo, 19 % DPH, nalodění, přepravu do hamburgu, dopravu s tama do Česka, proclení tady tu (to obýhání kolem toho), předělání na evropské parametry (ty světla, blinkry atd.), následná homologace apd., no a si zhruba na těch 600tis Kč. Minimálně.

Viz. http://www.denker.cz/poplatky/index.php

...only the good die young...

--
30. Březen 2008 - 18:32
pepavasa
Obrázek uživatele pepavasa
Administrátor
příspěvků: 2241
4D Hybrid
mám od: 5.2. 2007

Pokud jde o Hybrida, tak ten se, jako jediný Civic 8g, do USA dováží z Japonska, tam budou ty rozdíly nejmenší. Včera jsem na magistrále předjížděl 8g Civica 4D s americkou maskou, takže dovoz zřejmě existuje.

   

--
30. Březen 2008 - 15:55
Kotlik
Obrázek uživatele Kotlik
příspěvků: 2
čekatel

O homologaci jsem si to uz zjistoval a u Hondy jsou tam nejake rozdily hlavne u lamavosti prednich svetel. Tady v USA jsou nejake polske firmy, co mi to mohou celkem levne predelat jeste v US. Moje otazka byla, jestli pozdeji v cechach napriklad v pripade havarky bych byl schopen sehnat dily ktere maji ten americky tvat ?(napriklad predni i zadni svetlomety maji mirne odlisny tvar,nebo taky predni naraznik apod.) Ja se porad priklanim k nazoru, ze Hybrida, ktery v USA stoji okolo $23 000(pri dnesnim kurzu asi 368 000 Kc) a v cechach stoji okolo 650 000 KC se porad vyplati privest. U normalniho Civica je ten cenovy rozdil podobny, u CR-V je ten rozdil jeste mnohem markantnejsi(okolo 500 000 KC rozdil). Moje hlavni obava je jen ta dostupnost nahradnich dilu v CR. Ma nekdo osobni poznatky/zkusenosti ?
Dekuji

--
30. Březen 2008 - 15:17
pegin
Obrázek uživatele pegin
příspěvků: 470
5D 1.8 Sport
mám od: 12.4. 2007

nejen brzdy, ale podvozek celkově zaostává za evropským standardem

--
30. Březen 2008 - 13:27
Shi
příspěvků: 1023
bývalý majitel

Dovoz z USA si opravdu rozmysli. Tamní auta nemají evropskou homologaci, často mají jiné světlomety (přední i zadní) a oproti evropanům mají téměř vždy poddimenzované brzdy. V některých případech prý téměř "identická" americká auta vůbec nekomunikují s evropskými diagnostikami a tedy jsou jen obtížně servisovatelná. Snad jen ten hybrid vyrobený v japonsku by mohl být téměř stejný, ale "normální" Civic téměř jistě stejný nebude. Amerika a Evropa mají rozdílné homologační předpisy, takže auta pro USA jsou prostě jiná.

--
30. Březen 2008 - 1:02

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".