Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
5D 1.8 GT
mám od: 7.9. 2017
v provozu od: 8.9. 2011
Tak jsem našel vlákno kudy protáhnout kabel. Jsou tam 2 způsoby a zbytek tam řeší jak by měl být kabel tlustý. Tohle fakt nechápu.
A k těm RCA výstupům jsem zjistil u prodejce tohle https://www.autopumpkin.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=13440&p=28587&hilit=Subwoofer#p28587
Na posledním obrázku je vidět kak bypadá rádio zezadu i s kabely a jsou tam v krožku kam by se měly zapojit cinche co vedou do zesíku. Jsou to vlastně výstupy pro reproduktory přední L/P a zadní L/P. Takže bych měl zapojit zesík na přední L/P. Bude to fungovat?
5D 1.8 GT
mám od: 7.9. 2017
v provozu od: 8.9. 2011
Oživím tohlle téma. Jelikož jsem vyměnil radio za čínské 2din + repra Gladen 165 V2 + zadní Gladen koax tak bych chtěl ještě zvýraznit basy. Tak jsem se rozhodl pro tenhle SW https://www.ahifi.cz/ahifi-set-5-gladen-sqx-08-vb-gladen-rc-90c2.html a zajímalo by mě pár věcí.
1) kudy nejlíp táhnout napájecí kabel z motoru do kabiny přes tu přeážku. Někdo tu psal, že nad spojkovým pedálem je nějaká skulina a tama ten kabl cpal až vylez za airboxem, ale ten musel celý vyndat. Tak jestli nemáte jinou variantu.
2) rádio má jen 1 RCA výstup na SW, a zesík má 2 vstupy a všude v návodech píšou aby mělo rádio 2 RCA výstupy. Bude fungovat zesík když zapojím jen jeden kanál. Viděl jsem i, že někdo dával cinch rozdvojku.
Dík za rady
3D 2.0 Plus
mám od: 8.3. 2014
v provozu od: 17.2. 2010
Uz to jsou asi 3 roky co jsem to delal, ale ano, maly sum tam byl.
Ale zisk zesilovace mam na predek na minimu a vzadu asi na 1/4, tusim, ze se zvysovanim zisku se zvysoval i sum.
Ale rozhodne to neni nic, co by bylo slyset v nenastartovanem aute, respektive v praxi stejne sednu, nastartuju a samo se mi pusti webove radio pres BT, takze vlastne nevim...
Nevim jak u verze bez navi, ale s navi se to za radio tezko vejde, ale uplne perfektni misto pro ten Alpine je pod vymenikem, pri trose snahy se i dostanu k nastavovani zisku bez demontaze cehokoliv.
Premyslel jsem tenkrat nad podobnym od tusim Clarionu, snad je lepsi, ale je vetsi a nevesel by se tam.
Edit:
Kazdopadne kdybych to delal dneska, dam si tam ten malej Rockford Fosgate PBR300x4, to by se tam melo vejit.
Jejich PBR jednokanal mam na freespace suby v platu.
Obecne ale to nejlepsi co jde pro zvuk v Civicu udelat je vymena original radia, to pisu po zkusenosti zlepsit to nejak jinak...
5D 1.8 Sport
mám od: 25.3. 2014
v provozu od: 26.5. 2006
@Jointer: Ako sa zmenila kvalita zvuku po zapojeni tohto zosilovaca? Tiez pocut sum z reproduktorov?
3D 2.0 Plus
mám od: 8.3. 2014
v provozu od: 17.2. 2010
Ja pouzil kabel SOT-908, v zasade Y kabel, je pak mozne jednoduse zesilovac demontovat.
Mam neco podobneho, Alpine KTP-445U, strceny pod vymenik klimatizace, dole u podlahy.
Jeden kabel mam na prodej.
bývalý majitel
dave.a ako si pripojil zosilnovac k autoradiu?
5D 1.8 Sport
mám od: 17.6. 2015
v provozu od: 3.1. 2011
před rokem jsem vyměnil původní přední reproduktory za eXcursion SHX 6C a vytlumil dveře. Trochu posun k lepšímu jsem zaznamenal, ale pořád žádný zázrak i ve srovnání třeba s originálním rádiem a repro v Rapidu. Minulý týden se mi naskytla šance levně koupit malý digitální zesilovač eXcursion SXA-45 a tak začalo druhé kolo úprav. Zesilovač jsem umístil za rádio, kam se s trochou násilí a se srovnanými kabely vešel. Změna je oproti samotné výměně repro dosti výrazná. Dokonce i při poslouchání fm rádia jsou slyšet nižší frekvence. Při USB, nebo CD už to zní dost obstojně. Jediné negativum je slabý šum z reproduktorů, za jízdy je však nepostřehnutelný. Takže pokud si chcete vylepšit zvuk, tak tuto variantu doporučuji.
5D 1.8 Sport
mám od: 21.2. 2010
Pro inspiraci: Kenwood DDX5015DAB + Wonde Proud WP9320A + Garmin HUD a Navigon navigační software:
https://www.youtube.com/watch?v=9tSJWMznO7M
majitel jiné generace
majitel jiné generace
teraz som nasiel zosik ktory by my parametrami vyhovoval a nemusel by som tam riesit hi-low adapter ani remote signal http://www.ahifi.cz/zesilovac-gladen-rc-600c1.html ma funkciu High-Level with Auto Sense